TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Sirotište (The Orphanage)

izvor:





Zapušteno sirotište postaje novi dom mladog bračnog para, ali oni ne znaju da se u njemu krije mračna i zastrašujuća tajna.

Laura, Carlos i njihov usvojeni sin Simon čine malu, srećnu porodicu koja se useljava u napuštenu, ali dobro očuvanu i veliku kuću. Laurina najranija sećanja vezana su za ovo mesto jer je veliki deo svog detinjstva, sve dok je nisu usvojili, provela upravo u ovom sirotištu.

Njen plan je da obnovi zgradu i pretvori je u centar za hendikepiranu decu. Mnogo dece, predivno okruženje i blizina mora čine se kao savršeni uslovi za odrastanje malog Simona koji je rođen HIV pozitivan i mora redovno da uzima lekove. Izgleda da je novo okruženje delovalo pozitivno na Simona i njegovu maštu jer se čini mnogo srećniji nego pre i tvrdi da je upoznao petero nevidljivih prijatelja.

Laura i Carlos prvo ne pridaju veliku važnost Simonovim nevidljivim prijateljima, misleći kako su oni samo plod njegove mašte. Nastavljaju s obnovom po planu i na dan otvorenja odlučuju da održe zabavu za decu i njihove roditelje. Laura je prezauzeta brigom oko gostiju i ne obraća preveliku pažnju na malog Simona kada joj prilazi sa željom da joj pokaže tajno skrovište svog prijatelja Tomasa.

Ipak, nešto kasnije ona na zabavi primećuje neobično dete s još čudnijom maskom kako gleda u nju. Pokušava da mu priđe, ali ono je napada i nakon što se probudi iz nesvesti primećuje da je nestao njen sin.

Nakon toga u kući počinje da  čuje neobična buka, a zabrinuti roditelji gotovo da osećaju neku nevidljivu i uznemirujuću prisutnost koja bi mogla biti odgovorna za Simonov nestanak.

Režija: Huan Antonio Bajona

Uloge: Belen Rudej, Fernando Kajo, Džeraldin Čaplin




KOMENTARI