TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Slomljena krila (Butterfly on a Wheel)

izvor:


Kriminalistika / 95 min.
SAD, 2007


Kao inspiracija za scenario Vilijama Moriseja, poslužila je poema Aleksandra Poupa koja se bavi pitanjem zbog čega neki ljudi ulažu previše truda da bi ostvarili male ciljeve. Takođe, tumači se i kao poema koja se bavi neproporcijalno velikim kaznama za male zločine.

Filozofski pristup se dosta oseća u ”Slomljenim krilima” zbog čega je on mnogo više nego samo običan, zabavan film.

Nil Randal ima savršen brak i miran život. Otac je male Sofi, i vodi uspešan život i na porodičnom i na poslovnom planu. Radi u marketinškoj agenciji i sasvim je sigurno da je i unapređenje blizu. Sve oko njega je kao u bajci. Šev Karl Grejndžer poziva bračni par Randal u svoju kolibu kako bi zajedno proveli vikend, na šta Nil pristaje u nadi da će to ubrzati njegovu unapređenje. Nilova supruga Abi rešava da bi bilo najbolje da ćerku Sofi ostave kod njene sestre Dajan.

Međutim, Nil će imati više nego samo naporan vikend sa svojim šefom. Kada se pojavi psihopata Rajan i otme Sofi od Randalovih, roditelji će biti primorani da budu Rajanove marionete. Rajan preti da će ubiti Sofi, a Randalovi su spremni da odu do najdaljih granica kako bi spasili svoje dete.

Uloge: Pirs Brosnan, Maria Belo, Džerard Batler

Režija: Majk Barker


KOMENTARI