TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Solomon Kejn (Solomon Kane)

izvor:




Solomon Kejn je anti-heroj iz 16. veka. Kada upozna Đavolovog kosača, odlaže svoju subinu tako što se odriče nasilja. Ali to obećanje će uskoro biti na ispitu pred silama zla.

Kapetan Solomon Kejn je brutalno efikasna mašina za ubijanje iz 16. veka. Naoružan je unikatnim pištoljima, mačetom i dugim šiljatim mačem, i zajedno sa svojim ljudima seje krvoproliće dok se bori za Englesku u ratovima na svim kontinentima. Na početku priče Kejn i njegova krvava ekipa haraju kroz horde branilaca u egzotičnom gradu u severnoj Africi. Ali kada Kejn odluči da napadne obližnji tajanstveni zamak ne bi li se dokopao blaga o kom se priča da je u njemu, misija kreće u kobnom pravcu.

Jednog po jednog, demonska stvorenja uklanjaju Kejnove ljude sve dok se i on sam ne suoči s Đavolovim kosačem – koji je poslat iz dubina pakla da uzme njegovu beznadežno pokvarenu dušu. Iako Kejn uspeva da pobegne, svestan je da mora da se iskupi tako što će odbaciti nasilje i posvetiti se u potpunosti miru i čistunstvu. Međutim, njegova novootkrivena duhovnost ubrzo biva stavljena na konačni ispit, kada počne svoje putovanje po Engleskoj kojom haraju dijabolični Jahači i njihov strašni i maskirani Gospodar.

Pošto ne uspe da spreči brutalno ubistvo puritanske porodice Kroutorn koja ga je prihvatila kao prijatelja, Kejn se zaklinje da će pronaći i osloboditi njihovu zarobljenu ćerku Meredit, čak i po cenu da ugrozi svoju dušu time što će se vratiti svojim ubilačkim talentima zarad višeg cilja. Dok odlučno traga za Meredit u pokušaju da spase nju, ali i celu Englesku od sila zla, suočiće se i sa strašnim tajnama svoje sopstvene porodice.

Režija:     Michael J. Bassett   

Glume: James Purefoy, Max Von Sydow, Rachel Hurd-Wood, Patrick Hurd-Wood, Pete Postlethwaite


Izvor: http://www.hbo.rs


KOMENTARI