TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Specijal o američkim izborima 2012

izvor:


B92 je na licu mesta istraživala kako se bira predsednik SAD i kakoće izborna kampanja 2012. ući u istoriju kao najskuplja ikada? Kakoje moguće da predsednik najmoćnije države na svetu postane čovekkoji osvoji manje glasova na direktnim izborima i da li se takavscenario može ponoviti? Na ova pitanja odgovore smo tražili naHarvardu, u skupštini države Merilend, u razgovorima saanalitičarima i novinarima.

Emisija donosi i razgovore sa vatrenim pristalicama aktuelnog predsednika Baraka Obame, sa kojima smo razgovarali u Čikagu. Gledaoci će moći da čuju zašto njegovu pobedu priželjkuju u jednoj berbernici i knjižari, ali i na čikaškom pravnom fakultetu gde je počela njegova akademska karijera.

S druge strane, o Mitu Romniju govore komšije i pripadnici Mormonske crkve u Bostonu, za čiji je rad bio zadužen skoro deset godina. Oni skreću pažnju na drugo lice republikanskog kandidata za predsednika, koji je u javnosti često prikazan kao proračunati, prebogati biznismen, koji nema osećaj za probleme malih ljudi.

U predvečerje predsedničkih izbora čiji rezultat očekuje čitav svet, gledaoci će moći da čuju i stavove američkih Srba o kandidatima, ali i objašnjenje zašto je srpska zajednica, za razliku od nekih drugih, nezainteresovana za tu trku.

Autorka emisije je Ljubica Gojgić a snimatelj Boško Branković.


Izvor B92.net

KOMENTARI