TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Stadionska groznica (Fever Pitch)

izvor:


Komedija / 102 min.
Velika Britanija, 1997.


Pol voli Saru. Ali Pol voli i Arsenal, londonski fudbalski tim. Kad nesrećni tim iznenada uđe u trku za Ligu šampiona, Pol ne može da razmišlja ni o čemu drugom, a Saru užasava njegova opsednutost.

Otkako je odrastao u severnom Londonu, Pol Ešvort je bio verni navijač fudbalskog kluba Arsenal; s ocem je išao na utakmice, a fudbalska sezona je, naročito posle razvoda njegovih roditelja, bila jedno od nekoliko emotivnih uporišta u njegovom životu. Sad je čovek u tridesetim godinama i predaje engleski jezik u državnoj školi. Ulazi u vezu sa Sarom, koleginicom iz škole.

Iako je prilično lepa, pametna i moglo bi se reći dobra prilika, Saru fudbal ne interesuje. Ovaj nedostatak interesovanja za fudbal postaje primetniji kad postaje očigledno da će Arsenal osvojiti šampionat prvi put u poslednjih 18 godina, a Pol se nada da će kupiti kuću u blizini stadiona da bi mu bilo lakše da odlazi na utakmice.

Kad Sara zatrudni i dugoročna stabilnost njihove veze postane ključni problem, ona tera Pola da odluči šta više voli: Saru i njihovu bebu ili Arsenal.

Režija: David Evans

Uloge: Kolin Firt, Ruth Gemmell, Neil Pearson, Lorraine Ashbourne, Mark Strong


KOMENTARI