TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Stranputice (Sideways)

izvor:




Nezgoda počinje kada Majls, razvedeni muškarac koji se od razvoda još nije oporavio i budući romanopisac opsednut vinima, odluči da svom starom prijatelju, bivšem glumcu Džeku pokloni putovanje kroz vinograde Sante Inez, nedelju dana pre Džekovog venčanja. Njih dvojica ne mogu biti čudniji par.


Džek je šarmer opsednut seksom; Majls je zabrinuti nesposobnjaković. Džek je u potrazi za poslednjim "ukusom slobode"; Majls samo želi da okusi savršenstvo u flaši. Džek je zadovoljan jeftinim merlotom; Majls žudi za savršenim, retkim pinotom. Čini se da im je zajednička samo mešavina propalih ambicija i mladosti koja bledi.

Ipak, kako putuju obalom, Majls i Džek uskoro počinju da se dave u vinu i ženama. Džek se ludo zaljubljuje u lokalnu somelijerku i preti da će raskinuti veridbu. Majls počinje romantičnu vezu s konobaricom lpka se dobro razume u vina.

Oba muškarca opasno i smešno upadaju u krizu srednjih godina. Približava se dan venčanja i sve je verovatnije da se Majls i Džek neće vratiti u Los Anđeles nepromenjeni i neoštećeni... Ako se uopše vrate.

Uloge:  Pol Đamati, Tomas Hejden Čurč, Virdžinija Medsen

Režija:  Aleksander Pejn


KOMENTARI