TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Sukijeki vestern đango (Sukiyaki Western Django)

izvor:





Film kultnog japanskog reditelja Takašija Mikea. Film je snimljen na engleskom jeziku, a pored japanskih glumaca, zapaženu epizodnu ulogu ima i proslavljeni reditelj Kventin Tarantino.


Odajući priznanje "špageti vesternima", Mike je dodao svežinu žanru i stvorio jedinstven, stilizovani akcioni film u ovom "sukijaki" svetu, kombinujući vestern i japansku haiku poeziju.

Pustinjski vetar duva kroz sumorni, pusti gradić. Smrt vlada atmosferom dok vrane kljucaju leševe koji vise.

Nekoliko stotina godina nakon bitke kod Danoure, klanovi Gendži i Heike ponovo se sučeljavaju u siromašnom planinskom mestu, gde je po legendi zakopano blago.

Jošicune komanduje bandom Gendži u belom, dok Kijomori predvodi svoju bandu Heike u crvenom. Usamljeni revolveraš, ophrvan emotivnim ožiljcima, ali blagosloven neverovatnom veštinom, stiže u grad.

Očekivanja se sudaraju dok se ključni igrači pitaju kojoj će se bandi revolveraš privoleti. Prljavi trikovi, izdaja, želja, a na kraju i ljubav, mešaju se dok zbivanja ne dožive vrhunac u velikom okršaju.

Uloge u filmu (Sukiyaki Western Django, 2007) tumače Hideaki Ito, Koiči Sato, Jusuke Iseja, Terujuki Kagava, Masanobu Ando, Kventin Tarantino.

Izvor: http://www.rts.rs


KOMENTARI