TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Svaka Božja nedelja (Any Given Sunday)

izvor: B92.net

Svaka Božja nedelja
(Any Given Sunday)

Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 162 minuta
Režija: Oliver Stoun
Uloge: Al Paćino
Denis Kvejd
Više informacija


Poznavaoci sporta i filma uvek tvrde da je maltene nemoguće nafilmskoj traci zabeležiti i prebaciti utisak prave utakmice.Dinamika i problematika sporta najčešće gubi na svojoj draži kadase pretoči u filmski jezik. Ipak, ”Svaka Božja nedelja” postigla jeovu nemoguću misiju. Uspešni reditelj Oliver Stoun kreirao jesportsku dramu prikazavši kompleksnost, primamljivost i čarolijusporta.

Glavna uloga dodeljena je oskarovcu Al Paćinu, a pored njega našli su se Denis Kvejd, Džejmi Foks i Kameron Diaz.

Majami Šejkers jedan je od slavnijih bejzbol timova u Americi, a njihov trener Toni Damato nosi visoki ugled. On je dvostuki prvak u ovom sportu, a sad se očajnički trudi da zadrži ugled i kao trener. Ovo nije lak zadatak, jer tim trenutno nije u najboljoj formi, a njihovi rezultate su prilično popustili.

Kada se i najboji igrač ,Džek Kap Runi, povredi, Damatu deluje da se nalazi u bezizlaznoj situaciji. Teret vođe pada na leđa Vilija Bimena, koji deluje da neće moći da se snađe u ovoj ulozi. Iako su do tog momenta vodili utakmicu, sve ukazuje da će se ta situacija promeniti jako brzo. Međutim, iako Damato menja taktiku, a kapiten je Bimen, možda će postojati šansa da se izvuku. I to mnogo bolje nego što su očekivali.

Verno preneta atmosfera sa terena je ono što ovaj film čini nezaobilaznim, kako za ljubitelje filma, tako i za ljubitelje sporta. Promišljeno proprativši sam duh igre, ali i sve ono što se dešava iza nje, ”Svaka Božja nedelja” predstavlja jedinstveni filmski zapis u svetu sedme umetnosti



Any Given Sunday, 1999.

Žanr: drama

Uloge: Al Paćino, Denis Kvejd, Kameron Diaz, Džejmi Foks Režija: Oliver Stoun


Izvor B92.net

Trailer

KOMENTARI