TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Sveštenik (Priest)

izvor:




Post-apokaliptični akcioni horror o svešteniku-ratniku koji se protivno zakonima crkve i zbog toga se udružuje sa mladim šerifom i jednom sveštenicom u potrazi za grupom odbeglih vampira koji su mu kidnapovali rođaku.


Prekaljeni ratnik kreće u opasnu poteru da bi spasio svoju rođaku od grupe krvoločnih. Posle brutalnog rata koji je trajao vekovima, ljudski rod je porazio svog najstrašnijeg neprijatelja, vampirske horde. Mali broj vampira koji je preostao smešten je u izolovane rezervate, dok je većina ljudi izbegla u utvrđene gradove pod upravom Crkve. Sveštenici, koji su za vreme vampirskih ratova trenirani da budu opasni borci, sada rade obične fizičke poslove i praktično žive u izolaciji, imaju upadljive tetovaže i komšije ih izbegavaju.

Kada vest o  napadu vampira i otmici 18-ogodišnje devojke koja živi u udaljenom utvrđanju stigne do Sveštenika (Pol Betani), ratnog veterana, on traži dozvolu crkvenih vlasti da ode da oslobodi taoca, svoju rođaku. Kada oni to odbiju, on krši svoju svetu zakletvu, oglušuje se o njihovo naređenje i kreće u potragu za devojkom pre nego što je vampiri potčine svojim moćima. Na tom pohodu mu se pridružuje dečko njegove rođake Hiks, mladi predstavnik zakona u pustinji koji je lak na obaraču i bivša Sveštenica – ratnica koja ima natprirodne borbene sposobnosti.

Ali, kada stignu do pustinjskog grada Džerika, Sveštenik, Hiks i Sveštenica nailaze na scenu potpunog uništenja koja nosi pečat vampirskog pokolja – i zastrašujuće nove pretnje.

Režija: Scott Charles Stewart
    
Glume: Paul Bettany, Karl Urban, Cam Gigandet


KOMENTARI