TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

T.T. sindrom

izvor:



Tokom jedne noći 2001. godine, u Beogradu, grupa mladih ljudi kreće u provod i suočava se sa zaboravljenom misterijom iz 1958. godine.

Umesto odlaska na žurku, oni ostaju zaključani u javnom kupatilu na padinama Kalemegdana, koji krije stravičnu tajnu u katakombama iznad kojih je sagrađen. Tamo ih čeka niz nimalo simpatičnih likova, uključujući i masovnog ubicu.

Da li je možda rešenje te dugogodišnje misterije grafit "T.T. sindrom" ?

Glavne uloge:
   
Nikola Đuričko, Sonja Damjanović, Nebojša Glogovac, Bane Vidaković, Feđa Stojanović, Dušica Žegarac, Ljubinka Klarić, Boris Komnenić

Scenario:
   
Dejan Zečević

Producenti:
   
Milan - Peca Nikolić, Predrag Milojević

Režija:
   
Dejan Zečević

O T. T. Sindromu

T. T. sindrom (Timber-Tonov sindrom) poznat je i kao „sindrom palih anđela“. Godine 1931, nemački naučnik Klaus Timber i njegov ruski kolega Sergej Tonov otkrili su postojanje specifičnog oboljenja, koje se javlja u kori velikog mozga i najčešće se manifestuje kod mladih. Bebe i deca, oboleli od ovog sindroma, vrlo često pate od jakih glavobolja, koje su ponekad praćene neprekidnim 12-časovnim plačem. U kasnijem dobu, kako obolela osoba raste, bolovi se smanjuju i potpuno nestaju u periodu adolescencije, kada se problem premešta u domen psihologije i psihijatrije. Sa godinama, sindrom počinje da se manifestuje kroz seriju psihotičnih manifestacija, kao što su potpuno otuđenje obolelog, prenaglašena urednost, agresija, izbegavanje direktnog fizičkog kontakta sa drugim ljudima i sl. U većini slučajeva, zaraženi T. T. sindromom završava u mukama, a fizički dodir sa drugim ljudskim bićem izaziva mu nepodnošljiv bol.

Izvor: http://sr.wikipedia.org

KOMENTARI