TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Talog

izvor: tvrts.rs

Talog

Žanr: Istorijski
Trajanje: 90 minuta
Uloge: Predrag Ejdus
Više informacija

Obeležavajući stogodišnjicu Prvog svetskog rata, Redakcija dramskog i domaćeg serijskog programa snimila je TV film Talog po scenariju Vladimira Đurđevića, mladog, talentovanog i popularnog dramskog pisca.

Đurđević je adaptirao i dramatizovao istoimenu pripovetku Veljka Petrovića, jednog od najznačajnijih srpskih pripovedača, a ovaj TV film realizovan je u godini u kojoj se obeležava 130 godina od rođenja ovog pisca.

Radnja Taloga odigrava se tokom Prvog svetskog rata u Valjevu. Andrija Milošev, penzionisani limar i njegova žena Kata, Mađarica iz Banata, proslavljaju 50 godina srećnog, harmoničnog braka, a kroz njihovu kuću, onako kako se ratna sreća menja, prolaze i dolaze vojske - i srpska i austrougarska, oficiri, posilni, vojnici, zarobljenici...

Likovi ove drame i njihove lične sudbine prepliću se sa ratnim vihorom, besmislenim i surovim, sve do trenutka kada harmoniju porodice Milošev ne ugrozi iracionalni nacionalistički zanos Kate, probuđen i povampiren, poguban, koji radnju ove drame uvodi u tragičnu dimenziju.

U ovom TV filmu uloge tumače: Predrag Ejdus, Gabriela Jonaš, Nebojša Milovanović, Nenad Stojmenović, Uroš Jakovljević, Mate Nešić, Robert Rutonić, Arnold Pap i Đerđ Virag.

Reditelj: Miško Milojević
Urednik: Marko Novaković
Scenarista: Vladimir Đurđević
Scenograf: Miroslava Andrejević
Kostimograf: Suzana Gligorijević
Snimatelj zvuka: Dragan Ušendić
Dizajner zvuka: Marko M. Vučković
Kompozitor: Božidar Obradinović
Montažer: Biljana Kunijević - Dželi
Direktor fotografije: Miodrag Vorkapić
Producent: Dobrivoje Ilić
Izvršni producent: Aleksandar Janković

Trailer

KOMENTARI