TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Tri ujutro (3 A.M.)

izvor:



Box, vlasnica jednog od njujorških taksija, mora biti odlučna i okrutna kako je i život na njujorškim ulicama okrutan prema njoj. Zaređala su se ubistva i pljačke taksista, pa nema dovoljno vozača. Čeka pozajmicu od banke kako bi preduzeće preživelo.

To je jedini razlog zašto još uvek trpi novog vozača Rashu (S. Trifunovic), koji je, u pet nedelja koliko radi, imao pet sudara. Rasha je Bosanac i samo sa svojim zemljacima otvoreno razgovara. U Bosni mu je ostala porodica, od koje je malo njih preživelo. Ima i sina.


Život na njujorškim ulicama okrutan je prema siromašnima. Krv ubijenog taksista Indijca, iza kojeg je ostala mlada udovica s malim detetom, očisti se vozilo i taksi preuzima drugi vozač, živi se dalje. Jedina žena među taksistima je mlada Salgado (M. Rodriguez). Gruba i  zatvorena, Salgado se ne boji serijskog ubice, njen strah je strašniji od toga, ona se boji đavola koji na nju vreba.

Hershey (D. Glover), iskusan taksista, kaže da se ne smeju bojati ubice, jer ako se boje, poludeće od straha. On i njegova draga, konobarica George (P. Grier), koja radi u noćnoj smeni kao i on, vole se i svađaju i ne mogu jedno bez drugog.

U kasnim noćnim satima, pred jutro, Rasha će imati još jednu nesreću s tragičnim krajem, zbog koje mora bežati, pa moli Hersheyja da ga preveze do aerodroma, vraća se kući. Salgado će se, takođe na putu za aerodrom, obračunati sa svojim đavolom, a Hershey će se susresti sa serijskim ubicom...

Film "Tri u jutro" gruba je, okrutna, brutalna, teška drama o mračnoj strani New Yorka, prljavog i opasnog grada siromašnih i opasnih, ratnih izbeglica, zločinaca i kurvi. New York je u ovoj odličnoj, drami strašan poput pakla.

Težak doživljaj oslikan je tamnim, crno-crvenim kadrovima, u kojima je crnilo noći osvetljeno svetlima automobila i obojano krvlju. A ispod svega toga - ili možda ispred - odvijaju se ljudske priče, ljudski osećaji i ljubavi.

Producent je ove socijalne i kriminalističke drame Spike Lee, a film je po vlastitom scenariju režirao Lee Davis, koji je bio nominovan za Black Reel za režiju. Za istu nagradu film je bio nominovan i kao najbolji film godine, za glumačka ostvarenja D. Glovera, P. Grier i M. Rodriguez.

Uloge: Danny Glover, Sergej Trifunovic, Michelle Rodriguez, Pam Grier

Scenarijo: Lee Davis

Reditelj: Lee Davis

Žanr: Socijalno-kriminalistička drama


KOMENTARI