TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Tuđin protiv Predatora (Alien vs Predator)

izvor:

SF akcija / 100 min
SAD, 2004



Bogataš Bišop Vejland(Lens Henriksen) je skupioekipu arheologa koji treba da ispitaju misteriozne toplotne signalena Antarktiku. On se nada velikom otkriću koje će moći da prisvojikao svoje.
Arheolozi pronalaze piramidu i uspavanu vanzemaljsku maticu ispod površine zemlje. Iz hijeroglifa i crteža saznaju da je tomesto na koje dolazi Predator kada treba da izvede ritual kojimdokazuje da je spreman za sledeći stadijum svog života. U tomritual oni ubijaju Tuđine.

Kada arheolozi, u pokušaju da izađu odatle, probude maticu, onakreće da leže jaja. Tuđina je sve više, ali i Predatori su spremnina borbu. Borba sve više besni, a ljudi moraju da se pobrinu daTuđin ne dospe na površinu Zemlje jer je onda sudbina ljudskog rodazapečaćena.

Ideja o ovom filmu je nastala još u 90-im godinama prošlog veka, asve je nastalo iz stripa iz 1989. godine. Trebalo je ubediti sveproducente koji su imali prava na Predatora i Tuđina, ali na krajuse sve dobro završilo. Film je imao dosta slabe kritike, ali je kodgledalaca prošao sasvim solidno i ostvario lepu zaradu.

Režija:Pol V.S.Anderson

Uloge:Sana Latan, Raul Bova, LensHenriksen,Juen Bremner, Kolim Salmon, Tomi Flanigen

KOMENTARI