TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Tvoja, moja i naša

izvor:

Porodična komedija "Tvoja, moja i naša" (Yours, mine and ours/ 2005.), upoznaje nas sa samohranim roditeljima - Frenkom (Denis Kvejd) i Helen (Rene Ruso) koji obnavljaju vezu, prekinutu pre 30 godina, i sklapaju brak - brak koji njihovo osamnaestoro zajedničke dece pokušava da sabotira.

Oni otkrivaju da brakovi i porodice ne mogu da se stvore u jednom danu. Film Radže Gosnela, po scenariju Rona Berča i Dejvida Kida, zasnovan je na scenariju iz 1968. godine čiji su autori bili Melvil Šavelson i Mort Lakman.

pl.jpg

Kada Frenk Berdsli, udovac s osmoro dece, naleti na svoju simpatiju iz srednje škole, Helen Nort, oseća se kao da uopšte nije prošlo 30 godina.

Helen, takođe, udovica, sa desetoro svoje dece, među kojima je i šestoro onih koje su ona i njen muž usvojili, takođe, oseća privlačnost. Nije čudo što su požurili da se venčaju, a da ne kažu svojoj deci.

Na nesreću mladenaca, ostatak njihovih porodica nije se tako lako pomirio s vestima. Verovatno je trebalo da predvide kulturološki sukob koji je usledio: disciplinovani Berdslijevi sve rade po pravilima; za energične i živahne Nortove ne postoje pravila.

Helenina deca se ne raduju selidbi i tome što će deliti sobe s gomilom uštogljenih stranaca. Frenkova deca nemaju ništa zajedničko za nestašnim Nortovima.

Pošto niko od dece nije srećan, oni smišljaju plan kako da rasture taj brak. Dolazi do susreta istoka i zapada u naporima da rade zajedno i rasture svoje roditelje.

Baš kada izgleda da su deca uspela, oni shvataju da vole jedni druge, bez obzira na razlike.

Režija: Radža Gosnel


Izvor RTS.rs

KOMENTARI