TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

U odbranu života svog

izvor:

Američka fantastična drama iz 1991. godine


Posle pogibije u saobraćajnoj nesreći, Danijel Miler budi se u Gradu strašnog suda, gde će biti odlučena njegova konačna sudbina.

Filozofska komedija o pitanju koje čovek sebi postavlja od davnina: postoji li život posle smrti Samo nekoliko trenutaka pošto je pokupio svoj novi BMW, uspešni reklamni direktor Danijel Miler (Albert Bruks) gine u saobraćajnoj nesreći po povratku s posla. Ne znajući da je mrtav, budi se u nepoznatom gradu koji je mesto „strašnog suda“, u kome umrli, posmatrajući pred komisijom svoje životne postupke, procenjuju da li su zaslužili da nastave da žive u nekom boljem svetu. Ukoliko nisu, biće vraćeni na Zemlju da „probaju ponovo“. Danijel provodi nekoliko dana gledajući razne epizode iz svog života i polako shvata da nema velike izglede da se plasira dalje. U međuvremenu, Danijel posećuje brojne restorane u „Gradu strašnog suda“ (u kojima je hrana ukusna i može se jesti u neograničenim količinama a da se ne dobije ni jedan jedini gram viška) i upoznaje Džuliju (Meril Strip), tragično preminulu mladu ženu, koja je praktično već obezbedila mesto u raju. Između njih se rađa ljubav, ali šta će se dogoditi ako Danijel i Džulija ne završe na istom mestu

Uloge:
Albert Bruks (Danijel Miler), Majkl Durel (šef agencije), Meril Strip (Džulija), Džejms Eklhaus (vlasnik džipa), Geri Bič (prodavac automobila) i drugi.

KOMENTARI