TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Virtuelna svest (Transcendence)

izvor: tvrts.rs

Virtuelna svest
(Transcendence)

Žanr: Drama
Trajanje: 119 minuta
Uloge: Pol Betani
Džoni Dep
Rebeka Hol
Više informacija

Džoni Dep tumači lik naučnika koji postaje mašina sa ljudskim emocijama i ima daleko veće moždane mogućnosti od ostalih.

U kom trenutku će tehnologija prevazići i pokušati da „isključi" čovečanstvo pogledajte 29. marta u filmu Virtuelna svest.

Džoni Dep glumi istraživača iz bliske budućnosti koji biva „priključen" na internet čime uspeva da postane „svesna mašina koja prevazilazi granice biologije".

Dvojica vodećih informatičara, Vil Kaster (Džoni Dep) i njegov prijatelj Maks Voters (Pol Betani) rade na svom tehnološkom čudu, dok se radikalna anti-tehnološka organizacija (R.I.F.T. - Revolucionarna nezavisnost od tehnologije) bori protiv kreiranja sveta u kojem kompjuteri mogu da nadmaše mogućnosti ljudskog mozga.

Dep je na korak da stvori mašinu sa veštačkom inteligencijom i ljudskim emocijama koja može da nadmaši mogućnosti ljudskog mozga. Kontroverzni eksperimenti su ga učinili poznatim ali ujedno i metom radikalnih aktivista koji čine sve da osujete njegov projekat.

Ipak, i protiv svoje volje oni mu pomažu da stigne do finalne faze projekta: Dep postaje izvor ljudskih emocija za mašinu. Njegova supruga Evelin (Rebeka Hol) i prijatelj Maks postaju svesni da više ne mogu kontrolisati Vila koji žudi za sve većim saznanjima i moći.

Režiju filma potpisuje oskarovac Voli Fister, koji je bio i direktor fotografije svih najuspešnijih filmova Kristofera Nolana (Betmen trilogija, Memento, Početak). Osim Džonija Depa uloge u filmu Virtuelna svest (Transcendence, 2014) tumače Morgan Friman, Kejt Mara, Kilijan Marfi, Pol Betani, Kol Hauzer, Džoš Stjuart, Rebeka Hol i Klifton Kolins.


Trailer

KOMENTARI