TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Vjerujem u anđele

izvor:

Poštar Šime (Vedran Mlikota) jedna je od omiljenih osoba u malom gradu na ostrvu usred mora.

Šime je veoma inteligentan i meštani ga veoma poštuju zbog njegove neobične upućenosti u sve događaje i sudbine u njihovom malom gradu. On zna vremensku prognozu, koji će vetar da duva, koja će propoved biti na misi u nedelju.

vjerujem.jpg

Za sve meštane Šime je nedodirljivi genije. Međutim, za razliku od meštana, gledaoci će saznati da Šimina genijalnost potiče od toga što on čita tuđu poštu.

Očaran sudbinama drugih ljudi, Šime je usavršio način da otvori pisma nad parom. On čuva sve informacije o ljudima s ostrva na hamer papiru, vodeći računa o tome ko dobija koje pismo, i to mu omogućava prilaz raznim privatnim problemima ljudi.

Jednog dana prelepa žena po imenu Dea (Dolores Lambaša) dolazi u grad i svi muškarci u gradu započinju s uobičajenim mediteranskim udvaranjem pošto je veoma atraktivna i poželjna.

Međutim, Dea čuva neke tajne i potpuno ignoriše sve njihove pokušaje, samim tim i pokušaje udvaranja poštara Šime.

Iznenada, usled niza događaja, ona saznaje za mali poštarev hobi - da on čita tuđu poštu. Istovremeno joj pristižu pisma od misteriozne Klare, s kojom započinje intenzivnu komunikaciju.

Poštar, naravno, čita njena pisma i sklapa slagalicu njenog života, i na osnovu tih informacija pokušava da joj se približi.

Njemu se mnogo dopada Dea i zato se dosta trudi da je osvoji (naravno, on to realizuje uz pomoć privilegovanih informacija koje je pročitao u njenim pismima).

Dea ubrzo pada na njegov šarm i sve deluje idilično. Ali, vremenom se meštani okreću protiv Šime, tvrdeći da ga je "prostitutka otela".

Šime uopšte nije zabrinut zbog toga, jer što više vremena provodi sa njom, sve mu se više dopada.

U glavnim ulogama: Dolores Lambaša, Vedran Mlikota, Aljoša Vučković, Mile Kekin, Damir Mihanović Čubi, Marija Kohn, Nives Ivanković, Frano Lasić.

Režija: Nikša Sviličić


Izvor RTS.rs

KOMENTARI