TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Vodeni svet (Waterworld)

izvor:


Kopno više ne postoji. Ljudska vrsta se bori za opstanak na trošnimsplavovima i privremenim plutajućim gradovima nazvanim atoli.Međutim, neki još uvek veruju u legendu o mitskom mestu kojenazivaju "Suva Zemlja".

Mornar je jedan od ljudi koji su preživeli zahvaljujući tome što su razvili škrge. On živi na brodu, na kome uzgaja dragocenu stabljiku paradajza. Pokušava da proda svoju biljku i parče zemlje stanovnicima veštačkog naselja koje je napravljeno od industrijskog otpada.

Međutim, kada otkriju da je Mornar mutant koji ima škrge, ostrvljani ga hapse. Međutim, ostrvo napada grupa odmetnika, predvođena Đakonom. Mornar uspeva da pobegne, zajedno sa Helen i njenom kćerkom Enolom. Odmetnici nastavljaju svoje napade i u jednom trenutku otimaju Enolu.

Kada se Enola vrati, ona na svojim leđima ima istetoviranu mapu koja vodi do “Suve Zemlje”, poslednjeg nepotopljenog utočišta na Zemlji…

Sve do pojave "Titanika“, sa budžetom od 235 miliona dolara, film “Vodeni svet” bio je najskuplji filmski projekt ikada snimljen.

Waterworld, 1995.
Žanr: naučnofantastični

Uloge: Kevin Kostner, Denis Hoper, Džin Trplhorn Režija: Kevin Rejnolds

više o filmu


Izvor B92.net

KOMENTARI