TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Vrati se (Volver)

izvor:




Komična drama o kulturi mrtvih u Almodovarovom rodnom gradu. Živi i mrtvi egzistiraju zajedno, bez ikakvih problema, izazivajući urnebesne situacije i duboke i iskrene emocije.

Tri generacije preživljavaju istočni vetar, vatru, ludilo, sujeverje, pa čak i smrt, zahvaljujući ljubaznosti, lažima i bezgraničnoj energiji.

Rajmunda (Penelope Kruz), udata za radnika bez posla (Antonio de la Tore), koja ima ćerku tinejdžerku, njena sestra Sole (Lola Duenjas), koja je frizer, i njihova majka (Karmen Maura), koja je nastradala sa mužem u požaru, dok njihovoj rođaki Pauli (Cus Lampreve), koja i dalje živi u seocetu u La Manči, pomaže komšinica Agustina (Blanka Portiljo).

Njihova životna priča dobice neočekivani preokret kada Agustina, iako i Raimunda i Sole sumnjaju u njenu priču, spomene da je Irena počela da joj se prikazuje kao duh. Posle jednog ubistva i neočekivane porodične tragedije, Irenino pojavljivanje biće kulminacija neobičnih događaja u ovoj porodici.

Živi i mrtvi u miru egzistiraju zajedno. Ovo je film o kulturi mrtvih u Almodovarovoj rodnoj La Manči, o žiteljima koji tu situaciju prihvataju kao nešto najnormalnije.

U glavnim ulogama: Penelope Kruz, Karmen Maura, Lola Duenjas, Antonio dela Tore, Blanka Portiljo, Johana Kobo.

Pedro Almodovar, najpoznatiji i najproduktivniji španski reditelj, kao i u većini svojih dela, potpisuje i scenario i režiju.

Almodovar kaže: "Za mene naslov Vrati se znači mnogo stvari. Vratio sam se komediji. Zatim, ponovo sam u ženskom svetu, ponovno u La Manči (jezik, običaji, fasade kuća, ulice). Ponovno radim s Karmen Maura, Penelope Kruz, Lolom Duenjas i Kus Lampreave. Vratio sam se temi majčinstva kao praporeklu svega, života i fikcije. Takođe, povratak La Manči je povratak u naručje moje majke."


KOMENTARI