TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Začin ljubavi (Woman on Top)

izvor:


Komedija / 92 min.
SAD, 2000



Hrana i romantika se savršeno slažu u ovoj priči o očaravajućojženi koja pokušava da stigne do vrha. Izabela (PenelopeKruz) i Toninjo (Murilo Benisio ) žive savršeno srećnimživotom u lučkom gradu Baha, na serveroistočnoj obaliBrazila.

Izabela je ludo zaljubljena u Toninja, a svoju strast začinjavajelima koja kuva sa lokalnim začinima, prirodnim travama, domaćimsastojcima i sopstvenom magijom, pomoću koje ih pretvara ujedinstveno uživanje za sva čula.

Ali Toninjo i Izabela vode restoran u kome su njene kulinarskeveštine sakrivene u kuhinji, dok se njegov muzički talenat i ličnišarm vide svakodnevno u sali za ručavanje svake večeri. Ipak,Izabela može da živi sa njegovim egom, sve dok Toninjo može da živisa njenom malom slabošću: ona pati od mučnine izazvane kretanjem:Ona mora da vozi kada idu nekuda autom, mora da ide pešice, kada bise on radije vozio liftom, mora da vodi kad plešu. I mora da budena vrhu kad vode ljubav..

Ego muškarca može da trpi samo od određene granice, pa Toninjokonačno počinje da razmišlja o svemu. Kada ga zatekne sa drugomženom, Izabela je neutešna. Impulsivno pakuje svoje stvari i odlaziu SAD da živi sa svojom prijateljicom Monikom (Perino, Jr.),povraćajući u avionu za sve vreme leta. Ali stvari nisu baš onakvekakvima deluju.

Toninjo koji se pokajao, napustio je svoj restoran da bi pošao upotragu za svojom ženom i ubacio se u putujuću grupu trubadura izBahe. Klif, vođen ličnim ambicijama, postepeno počinje da se borida bi preoteo kontrolu nad "Hranom strasti " od njene zvezde.

Izabela se oseća jadno: napustila je svoju pravu ljubav koja ječinila da se oseća potpunom i još jednom je izgubila kontrolu nadsvojom strašću. U želji da povrati svoju nestalu strast, Izabelatraži pomoć od svoje boginje zaštitnice, Jamage i drugarice Monike,da bi uskoro utvrdila da svako mora sam da pronađe svoj put kasreći.

Režija: Fina Torres    

Uloge: Penélope Cruz, Murilo Benício, Harold Perrineau Jr., MarkFeuerstein, John De Lancie


KOMENTARI