TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Zakletva (Eastern Promises)

izvor:


Kriminalistika / 100 min.
SAD, 2007


Ruska tinejdžerka hitno je prebačena u londonsku bolnicu kad joj krenu porođajni bolovi. Iako babica Ana Hitrova uspeva da porodi zdravu bebu, majka umire. Ali, s njom ne umiru i njene tajne.


Iza mlade Ruskinje ostao je dnevnik. Rešena da novorođenče stigne do prave porodice, Ana pokušava da čita dnevnik i otkriva u njemu karticu za lokalni restoran.

Odlazi tamo i upoznaje vlasnika, Semjona, koji nudi da prevede dnevnik. Međutim, Semjon nije ono za šta se predstavlja i Ana ubrzo počne da se pribojava da je dete u velikoj opasnosti. Semjon priznaje da dnevnik sadrži informacije o njegovom sinu Kirilu zbog kojih mladić može da dospe u zatvor iako je dobra osoba.

I dok se istina razotkriva, a Ana počinje da veruje da Kiril i njegov vozač žele da naude bebi, razvija se paklena oluja koja preti da ih sve proguta.

Nagrade: Nagrade: Vigo Mortensen nominovan je za Oskara za najbolju mušku ulogu; Zlatni globus - nominacija za najbolji film, glavnu mušku ulogu, najbolju miziku; Filmski festival u Torontu - nagrada publike.

Uloge: Vigo Mortensen, Naomi Vots,Vensan Kasel, Armin Miler-Stal

Režija: Dejvid Kronenberg


KOMENTARI