TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Zašto smo se venčali (Why did I get married)

izvor:






Četiri bračna para, svi prijatelji s fakulteta, odlučuju zajedno da  provedu kraći zimski odmor u predivnoj planinskoj drvenoj kućici u Coloradu. Iako spremni za zasluženi odmor, svi oni sa sobom nose i svoje probleme: Dianein suprug Terry (T. Perry) zasićen je njenim (S. Leal) ambicijama, prezaposlenošću i izbegavanjem seksa; Gavinova (M. Yoba) supruga, psiholog Patricia (J. Jackson), zaokupljena je objavljivanjem svoje najnovije knjige; brak Angele (T. Smith) i Marcusa (M. J. White) deluje vrlo burno, na trenutke i ružno, jer je Angela gruba i agresivna; pretila Sheila (J. Scott) trpi podcenjivanje svog supruga Mikea (R. T. Jones), koji je otvoreno prezire zbog debljine.


Lavinu otkrića pokrenu će Trina (D. Boutte), lepa, drska i zavodljiva samica, a u društvu se nađe i šerif Troy (L. Rucker), koji će se umešati ne samo kao šerif...


Why Did I Get Married? zabavna je i ozbiljna drama koja se srećno završava, pa se može nazvati i komedijom. O ljubavi i braku govori kroz primere četiri bračna para. Osim perspektive pripovedača i protagonista, dodatna je perspektiva jedne od junakinja, Patricije, koja piše psihološke priručnike i drži predavanja i radionice o braku.

Scenario za film napisao je prema vlastitoj  drami Tyler Perry, koji je film i režirao, a glumi i ulogu Terryja. Tyler Perry poznat je kao reditelj komedija, poput Dnevnika lude crnkinje. U ovome filmu angažovao je glumce s kojima je već sarađivao, a glumački popis obogatio je i slavnom Janet Jackson, u ulozi Patricije, koja je za tu ulogu osvojila nagradu Imogen.

Trajanje:  114 min.

Uloge:  Tyler Perry, Janet Jackson, Malik Yoba, Jill Scott, Sharon Leal, Tasha Smith, Michael Jai White, Denise Boutte, Lamann Rucker, Richard T. Jones

Scenario:  Tyler Perry

Reditelj:  Tyler Perry

Žanr:  ljubavna drama/komedija




KOMENTARI