TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Zauvek zajedno (Stuck on you)

izvor:




Oni su američki spojeni blizanci. Dele i jetru, zbog čega bi operacija bila rizična, posebno za Walta (G. Kinnear). Vrlo su različiti: Bob (M. Damon) je dobar u sportovima, sramežljiv s devojkama, osetljiv i sklon panici, posebno kad mora da bude pored ekstrovertnog Walta, koji voli da glumi i nastupa.
Bob vodi restoran brze hrane, a obojica su u kuhinji - sve rade zajedno i uhodano, kao kuvar s četiri ruke.

U restoranu još rade konobarica Mimmy i njen sin Rocky. I svi su srećni i zadovoljni životom u svom malom mestu. Ipak, Walt priznaje Bobu da želi da postane filmski glumac i otputuje u Hollywood. To kod Boba izaziva paniku, ali mora da prati Walta u Los Angeles. I sam ima dobar razlog. Tamo živi devojka s kojom se već tri godine dopisuje i u koju je zaljubljen. Razmenili su i fotografije, ali je on sa svoje izrezao brata.

Među pravim zvezdama koje će sresti biće će Meryl Streep, a zatim će upoznati Cher. Ona angažuje Walta za partnera u TV seriji, a Walt potstaknut uspehom želi i Bobu da donese sreću, pa mu bez njegovog znanja dogovara susret s May...

Priča o spojenim blizancima teče uz niz smešnih situacija i duhovitih dijaloga, kao u svim filmovima braće Farrelli (Svi su ludi za Mary, Ja, ja i Irena, Ljubav je slepa, Glup i gluplji) - kroz sve apsurdne i groteskne, pa i odbojne, neugodne ili neukusne pojave koje čovečanstvu nisu strane, nakaznosti, poremećaje ili defekte, ono što je najbitnije jest da na kraju - ljubav uvek pobeđuje.

Na zaista poseban način, često na granici uvredljivosti, braća Farrelli u stvari svakim filmom dižu granicu tolerancije prema svemu i svima. U ovom su filmu to zaista pokazali i likom retardiranog konobara Rockyja, kojega "glumi" Ray Rocket Valliere, koji je i u stvarnom životu mentalno hendikepiran.

Trajanje:  114 min.

Uloge:  Matt Damon, Greg Kinnear, Eva Mendes, Wen Yann Shih

Scenario:  Charles B. Wessler, Bennet Yellin, Peter Farrelly, Bobby Farrelly

Reditelj:  Peter Farrelly, Bobby Farrelly

Žanr:  komedija


KOMENTARI