TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Zmija i duga (The Serpent and the Rainbow)

izvor:




Antropolog Dennis Alan putuje na Haiti kako bi za farmaceutsku kompaniju istražio i doneo narkotik koji u potpunosti anestezira telo dok svest ostaje netaknuta. Supstancu koriste plemena u svojim obredima, a postoji i legenda o živim mrtvacima-zombijima, ljudima koji su nakon kliničke smrti i pokopa ožveli.


U potrazi mu pomaže doktorka Marielle Duchamp i ubrzo oboje postaju okruženi voodoo ritualima, nadrealnim iskustvima i mračnim ljudima različitih interesa.

The Serpent and the Rainbow horor je s elementima trilera jednog od najvećih majstora horora Wesa Cravena ( The Hills Have Eyes, A Nightmare on Elm Street, Scream 1, 2, 3, 4..) inspiriran istoimenom knjigom kanadskog antropologa Wada Davisa koji je na Haitima proučavao slučajeve ponovnog oživljavanja nakon sahranjivanja.

Kroz magijske rituale koji osim različitih supstanci obilno koriste moć podsvesti i straha Craven nam daje odgovor na ovaj fenomen koji nije fikcija već stvarnost zabeležena na domorodačkom ostrvu.

Glavnu ulogu Craven je poverio Billu Pullmanu koji svojom glumom neodoljivo podseća na Indianu Jonesa dok je ulogu doktorke Duchamp dodelio Cathy Tyson koja nam je inače poznata po ulozi Simone, lepe prostitutke u filmu Mona Lisa.

Uloge: Bill Pullman, Cathy Tyson, Zakes Mokae, Paul Winfield, Brent Jennings

Redatelj: Wes Craven

Trajanje: 94'

Žanr: horor



KOMENTARI