TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Dečak koji zabrinjava (Worried About The Boy)

izvor:


Biografski / 90 min.
Velika Britanija, 2010.



Biografski film o ikoni 1980-ih, Boju Džordžu, mladiću koji je pratio svoj sluh za modu i stigao do uzbudljive scene centralnog Londona, gde je njegov vatreni stil uskoro prerastao u muziku i doneo mu slavu.

„Dečak koji zabrinjava“ opisuje život popularnog pevača Boja Džordža. Mladalačka priča o devetnaestogodišnjem momku koji se seli u London, postiže ličnu nezavisnost i postaje veoma uticajan u svetu mode. U proteklih trideset čudnih godina, Džordž O'Daud je punio novinske članke. Film se usredsređuje na period od 1980. do 1982. baš pre uspeha pesme „Do You Really“ koja mu je promenila život. Živeo je u stančiću u Grejt Tičfild ulici, redovno posećivao klub Blic, zaljubljivao se i odljubljivao, pozirao fotografima i izgledao odlično, formirao bend...

Sve su to iskustva o kojima sanja svaki devetnaestogodišnjak. Džordž O'Daud je postao poznat samo zato što je bio svoj. Film je saosećajna biografija voljene ikone. Debitantsko pojavljivanje Boja Džordža u „Top of the Pops“ bio je odlučujući televizijski trenutak 1982. Najavio je novo doba mode i pop muzike. Film predstavlja iskrivljen pogled na Boj Džordžovu odluku da se izdvoji iz mase – čak i toliko drugačije kao što su Blic klinci. Njegov uspeh je bio neverovatan i promenio je stav cele generacije prema muzici i polovima.

Režija: Julian Jarrold     

Uloge: Douglas Booth, Jonny Burt, Mathew Horne, Dean Fagan, Andy Quine


        
        

KOMENTARI