TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Hoću da znam

izvor:


Svakoga jutra, od ponedeljka do četvrtka, u 9.30 u emisiji „Hoću daznam“ Nataša će se baviti fenomenima tipičnim za podneblje Srbije:zašto se naša zemlja već decenijima vrti oko istih pitanja izprošlosti, kakvo smo društvo danas, a čemu težimo.

Emisija „Hoću da znam“ pokušaće da osvetli teme koje dnevni događaji često potiskuju drugi plan, a koji su za to gde je Srbija danas često i važniji. Ova emisija biće prostor za slobodnu razmenu mišljenja, preispitivanje ideja i povratak u medije mnogobrojnih intelektualaca.

Nataša Odalović, dugogodišnja je kolumnistkinja lista „Danas“ i radija „Slobodna Evropa“. Svojim specifičnim stilom rada, pre svega, se zalaže za kulturu dijaloga. U novoj emisiji pokušaće da pokaže da se suština ne otkriva konfrotirajućim intervjuima i da kultura dijaloga isključuje neukus demagogije, manipulaciju i laž.

U studiju su voditelj i gost koji razgovaraju pokušavajući da aktuelna događanja sintetišu sa likom i delom gosta. Cilj emisije je nagovor na odgovornost, razmišljanje, ljudski stid i želju da se o sudbini Srbije i njenoj budućnosti progorovi iz odgovornijeg i iskrenijeg ugla. Tačnije, emisija je pokušaj da se izbegnu ispravni i demagoški odgovori. Povratak vere ljudima da još ima nenameštenih razgovora i da dijalog ima svoj logički tok, čije razrešenje obavezuje sagovornika, a zaključak utiče da se nešto pomeri iz mrtve tačke. Ad hoc geslo emisije: nije sve u marketingu, ima nečeg i u čovekovom duhu!

Petkom će emisija „Hoću da znam“ biti posvećena temama iz oblasti kulture i sporta. Razgovore sa gostima vodiće dugogodišnji novinari i urednici televizije B92 - Suzana Zlatanović i Zoran Panjković.


Izvor B92.net

KOMENTARI