TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Kocka, kocka, kockica

izvor:

Iz čega se sastoji detinjstvo? Odgovor je uvek isti: detinjstvo se sastoji od bezbroj pitanja koje deca postavljaju odraslima. Kockica je uvek bila i ostala taj "odrastao" koji preko malih ekrana deci nudi odgovore na raznorazna pitanja koje samo deca mogu da postave, pitanja koja su odrasli zaboravili.

Osnovni koncept serije je ostao isti. Ali menjaju se generacije dece i sa njima i pitanja. Promene se pre svega odnose na formu, pa tako sad imamo neku vrstu rubrika unutar emisije, na ritam, ali Kockica i dalje odoleva raznim vizuelnim trikovima koje nudi nova tehnologija.

Oko novog ciklusa ove serije okupili su se stari saradnici: Miodrag Lakovic, reditelj, Momcilo Kovačević, scenarista, Borjana Šuvaković, scenograf, Đura Ivanović, snimatelj.

Ovoj ekipi pridružili su se i novi saradnici - Miloš Petričić, reditelj, Ivana Milaković, scenarista, dakle oni koji su rasli uz Kockicu i sada stasali da i sami učestvuju u njenom stvaranju.

Malim gledaocima se nude neki novi programi i da li će se između nove Kockice, tj Branka i sadašnje generacije dece uspostaviti "tajna veza i fluid" koji je postojao kod ranijih generacija ostaje da govore mali gledaoci.

Urednik: Biserka Pejović


Izvor RTS.rs

KOMENTARI