TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Može i drugačije

izvor:

Mala dramska igrana forma, koja ima za cilj da nam ukaže da probleme koji su sastavni deo naših života možemo sagledavati i iz drugog ugla, kada oni ne deluju tako nerešivo.

Petočlana porodica Spasić živi u zajednici sa gospođom Nadeždom Nenadić, majkom Jelice Spasić, tj. taštom njenog supruga Nikole Spasića.

Jelica i Nikola imaju troje dece: dva sina i ćerku. Problemi se javljaju dnevno u ovoj porodici, gde komunikacija među generacijama nije na zavidnom nivou.

moze i drugacije.jpg

To su problemi koji uglavnom muče veliki deo naše populacije, a ako se ne rešavaju, narastaju u sve veće konflikte. Rešenja su najčešće vrlo jednostavna i ako ih usvojimo, možemo život učiniti ako ne mnogo lepšim, ono sigurno podnošljivijim. Svaka epizoda je priča za sebe.

Porodični terapeut zaustavlja sukob i, kao aktivni učesnik, ukazuje na neka rešenja i modele ponašanja, i ako ih primenimo, problem se praktično i ne rađa. Igrani deo te scene se ponavlja uz toleranciju i promenjeno ponašanje, tako da ne povređujemo ni sebe, a ni druge.

Likovi i glumci:

Mama Jelica - Mirjana Filipović, tata Nikola - Goran Sulatanović, sin Željko - Srđan Jovanović, ćerka Ljubinka - Jelena Rakočević, sin Nenad - Vukašin Nikolić, gđa Nadežda Nenadić - Branka Petrić, komšinica Branka - Milica Isaković Milša, porodični terapeut - Branislav Zeremski.

Urednik serije: Nevena Mladenović Blagojević

Reditelj: Filip Čolović


Izvor RTS.rs

KOMENTARI