TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Pesma Evrovizije 2011

izvor:



Pesma Evrovizije 2011. je56. po redu takmičenje, koje se ove godine održava u Diseldorfu. Kao i prethodna izdanja, iovo izdanje Pesme Evrovizije imaće dva polufinala i Veliko finale,koja će se održati 10. i 12. maja, odnosno 14. maja 2011.godine.

Na ovom popularnom takmičenju našu zemlju će predstavitiNina Radojčić, koja je bilaubedljivo najbolja u srpskom izboru. Nina će nastupiti šesta poredu, od ukupno 43 izvođača,  prve polufinalne večeri u utorak10. maja u „Esprit Areni"u Diseldorfu zajedno sa pratećim vokalima Saškom, Sanjom i Tijanom predstavitikompoziciju Kristine Kovačpod nazivom „Čaroban".

Logo ovogodišnjeg takmičenja u Diseldorfu je pulsirajuće srce koječine raznobojni svetlosni zraci. Zajedno sa sloganom “Feel yourheart beat”, ova dva elementa oblikuju jedinstven vizuelniidentitet predstojećeg takmičenja, a odnose se na snažne emocijekoje muzika može da probudi. Inspiracija za ovogodišnji logopronađena je u načinu na koji se aktuelna pobednica iz Osla,Lena Meyer-Landrut,zahvaljivala publici i svima koji su glasali za nju – svojimprstima formirala je srce.

O finalistima i pobedniku odlučivaće publika i žiri iz svake zemljeučesnice, u odnosu 50:50.

Komentator prenosa prvog polufinala i finalne večeri 14. maja jeDuška Vučinić-Lučić.

Komentator drugog polufinalnog dana 12. maja je Dragan Ilić.

Urednik: DušanŠukletović.

Reditelj prenosa: Nataša Mićević.


KOMENTARI