TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Amerikanci (The Americans)

izvor: IMDB

Amerikanci
(The Americans)

Žanr: Drama
Trajanje: 44 min
Uloge: Keri Rasel
Metju Ris
Više informacija

"Amerikanci" su istorijska drama o komplikovanom braku dva špijuna KGB-a koji se predstavljaju kao Amerikanci u predgrađu Vašingtona malo pošto je Ronald Regan izabran za predsednika.

Radnja serije vrti se oko Filipa (Metju Ris) i Elizabet (Keri Rasel) Dženings s dvoje dece – trinaestogodišnjom Pejdž (Holi Tejlor) i desetogodišnjim Henrijem (Kidrih Selati) koji ne znaju za istinski identitet svojih roditelja. Unapred dogovoreni brak Filipa i Elizabet svakim danom postaje sve strasniji i iskreniji, ali neprestano dolazi i do iskušenja zbog eskalacije Hladnog rata, kao i intimnih, opasnih i mračno smešnih veza koje moraju da održavaju s mrežom doušnika i špijuna pod svojom kontrolom. Filipova sve veća naklonost prema američkim vrednostima i načinu života dodatno komplikuju odnos ovog para.

Napetost raste pošto se u kraj doseli Sten Biman (Noa Emerih), agent FBI. Sten i njegov partner, agent Kris Amador (Maksimilijano Hernandez), pripadnici su nove kontraobaveštajne jedinice sa zadatkom da se bore protiv stranih agenata na teritoriji SAD, uključujući i ilegalce KGB-ovog Direktorata S, ruskih špijuna koji se predstavljaju kao Amerikanci.


    


Trailer

KOMENTARI