TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Benši (Banshee 1)

izvor:


Akcija / 60 min. / 2013.


Lukas Hud, bivši osuđenik i vrhunski lopov preuzima identitet šerifa Benšija u Pensilvaniji, gde nastavlja svoje kriminalne aktivnosti iako ga jure misteriozni gangsteri koje je izdao pre petnaest godina.

Tvorac „Prave krvi“, Alan Bol, u ovoj uzbudljivoj akcionoj drami prikazuje obrte koji prate Lukasa Huda (Entoni Star), bivšeg osuđenika koji postaje šerif ruralnog amiškog grada, tražeći ženu koju je video pre petnaest godina, kad se predao policiji i pustio je da pobegne s draguljima.

Živeći u Benšiju pod lažnim imenom, Keri Houpvel (Ivana Milićević) je udata za lokalnog okružnog tužioca, ima dvoje dece (od kojih je jedno možda Lukasovo) i očajnički pokušava da ne skreće pažnju na sebe – sve dok se ne pojavi Lukas, uzdrma njen svet i raspali staru strast.

Ono što dodatno komplikuje stvari je činjenica da u Benšiju vlada korupcija, s amiškim vođom Kajem Proktorom (Ulrih Tomsen) koji brutalno gradi lokalno carstvo droge, kockanja i krađe. Uz pomoć bivšeg boksera, a sadašnjeg vlasnika bara, Šugara Bejtsa (Frenki Fejson), Lukas uspeva da opstane pored Kaja i njegovih lopova, i čak mu polazi za rukom da uvede pravdu u Benši. Na kraju, Lukasovi apetiti za pljačkanjem odvode njega i Keri u opasnu igru dvoličnosti, i situacija se pogoršava kad se pojavljuje osvetoljubivi gospodin Rebit (Ben Kros), njujorški mafijaš koga su jednom opljačkali.

Uloge: EntoniStar, IvanaMilićević, Ulrih Tomsen, Frenki Fejson, BenKros




        

KOMENTARI