TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Bolni propusti (White Crimes)

izvor:



Iza tragičnog slučaja neefikasne medicinske usluge često se možepronaći tajna i otkriti neistina. Međutim, postoje iprofesionalci koji su spremni da rizikuju sve, pa čak i da krenuprotiv moćnih lobija iz ove oblasti, kako bi stigli doistine.

Luka Leoni je mladi, obećavajući hirurg na kardiologiji kojizbog saobraćajne nesreće više nije u stanju da operiše. Njegovnajbolji prijatelj je advokat Klaudio Bruni,četrdesetogodišnjak čija etika ga sprečava da prekrši pravila, pačak i u dobre svrhe. Klaudio se bavi zakonskim pitanjima, ali presvega se trudi da kontroliše Lukino nestrpljenje i impulsivnost.Pridružuje im se Frančeska Korona, 32-godišnji ginekolog,koja radi u hitnoj pomoći. Obdarena je snažnim pragmatizmom isposobnošću da uspostavi intiman i dubok odnos sa ljudima.

Zajedno osnivaju neprofitnu asocijaciju koja pomaže svima(pacijentima, rođacima, lekarima) koji su pretrpeli povredu ilinepravdu zbog nedostataka u zdravstvu - i koji često, previšečesto, ne znaju kome da se okrenu za zaštitu prava ili jednostavnoobjašnjenje.

Naš tim prati svaki slučaj od prve žalbe oštećenog i proučavamedicinske dokumente, procene, autopsije... Isto tako otkrivajupovoljne i nepovoljne strane umešanih osoba, tumačeći njihovupsihologiju i istražujući njihove lične živote. Svaka stručnadijagnoza pretvara se i u emocionalno putovanje za naše junake:sumnja, nesigurnost, podozrenje, uzrujavaju se usred moćnihelemenata poput bola, žalosti, arogancije, neistine, korupcije,ucene.

Izvor: http://foxcrime.foxchannels.rs

 

KOMENTARI