TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Kud puklo da puklo

izvor: tvprva.rs

Kud puklo da puklo

Žanr: Komedija
Trajanje: 45 minuta
Više informacija

Nova humoristička serija izmamiće vam osmeh svakog dana..

Radnja najgledanije serije u 2014. godini u Hrvatskoj - "Kud puko da puklo" smeštena je u slikovitom Oštrovcu, selu na obodu nacionalnog parka.

U središtu priče su rendžer nacionalnog parka Damir (Momčilo Otašević) i doktorka Katarina (Mirna Medaković) koja zbog dedinog testamenta dolazi da živi u Oštrovac. Katarinin deda Đuro (Mate Gulin) koji je većinu života proživeo kao samotnjak, testamentom ostavlja milion evra svojim unucima...

Katarini, Tomislavu (Miran Kurspahić) i Kreši (Janko Popović Volarić), ali uz uslov da godinu dana provedu u njegovoj trošnoj kući u Oštrovcu. U slučaju da ne uspeju u tome, novac pripada selu.

Kako je selo na ivici propasti – mladi odlaze, nema perspektive – ovaj novac bi mogao da znači spas. Zato će selo, barem ispočetka, raditi sve kako bi Đurine unuke „isteralo“ i dobilo taj milion. Na čelu mesnog odbora je Damirov otac Mile (Milan Štrljić), dok njegov ljutiti protivnik Sveto (Žarko Radić) radi sve kako bi zaseo na njegovu poziciju. U odboru su još i konzervativna učiteljica Barbara (Ecija Ojdanić), sveštenik Mirko (Ivan Herceg), Milin najbolji prijatelj Stipe (Miodrag Krivokapić) i Ane (Barbara Vicković), vlasnica lokalne krčme. Svako od njih, osim sveštenika, vidi nekakav svoj interes u „teranju“ Đurinih unuka iz sela, ali to ne smeju da rade očigledno i javno.

Đurini unuci tako moraju da se bore i sa selom i sa svakodnevnim egzistencijalnim nedaćama – u Đurinoj kući nema ni struje ni vode pa je njihov boravak u selu na neki način i bitka za preživljavanje u uslovima na koje kao gradska deca nisu navikli. Da situacija bude još teža, u borbi za Đurino milionče nisu jedinstveni. Tomislav, pod velikim uticajem svoje majke Milice, radi sve kako bi Krešu i Katarinu eliminisao kao potencijalne naslednike i sav novac zadržao za sebe.

Damir se lagano zaljubljuje u Katarinu, i pokušava na sve načine da joj život u mestu bude što lakši. Zato dolazi u sukob i s ocem i s ostalim meštanima, a posebno s Aninom ćerkom Snežanom (Jagoda Kumrić) koja je zaljubljena u njega i želi da Katarina ode. I Katarina će uskoro početi da oseća nešto prema Damiru ali će se suzdržavati zbog verenika kojeg ima u Zagrebu, pa će njeno ponašanje Damira prilično zbunjivati. Uz sve te prepreke, između nje i Damira postoje i na prvi pogled nepremostive razlike u karakterima. On je pomalo konzervativni lokalni galeb koji misli da zna „šta ženi treba i gde joj je mesto“ dok je Katarina emancipovana i snažna ličnost, tvrdoglava na deda Đuru.

Dramska serija s elementima humora ''Kud puklo da puklo'' zaradila je u 2014. godini titulu najgledanije serije (TV Nova), a u 2015. o njenoj sve većoj popularnosti svedoče i rekordni rezultati gledanosti ostvareni u januaru.

Uloge: Mirna Medaković, Momčilo Otašević, Janko Popović Volarić, Milan Štrljić, Miodrag Krivokapić, Žarko Radić, Ivan Herceg, Sanja Vejnović, Ecija Ojdanić, Tijana Pečenčić, Jagoda Kumrić, Asim Ugljen,...

Režija: Kristijan Milić, Ivan Pavličić, Stanislav Tomić i Robert Orhel

Autor: Vlado Bulić i Mirna Miličić


Trailer

KOMENTARI