TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Lilihamer

izvor:

Njujorški mafijaš u Norveškoj?

lilihamer1

Nova serija u našoj programskoj šemi, koju smo premijerno prikazali na početku emitovanja  kanala 2013. godine i koja je značajno doprinela da se Prva Plus pozicionira među 5 najgledanijih kablovskih kanala. Duhovito napisana sa plejadom odličnih glumaca, ova serija predstavlja pravo osveženje na našem medijskom nebu. Serija je imala rekordnu gledanost kako u SAD tako i  u Norveškoj, gde je i dan danas najgledanija koprodukcijska serija svih vremena. Glavnu ulogu tumači Stiv Van Zant, našoj publici poznatiji po ulozi mafijaša Silvia Dantea u čuvenoj seriji “Sopranovi”

lilihamer2 lilihamer2

Stiv igra njujorškog mafijaša, Frenka Talijana zvanog  „The Fixer“, koji  svedoči  protiv svog mafijaškog bosa Alda Delučija. Posle suđenja ulazi u program za zaštitu svedoka. Ali Frenk ima  neobičan zahtev: želi da otpočne novi život u norveškom gradiću Liliehameru – ili Lilihameru, kako ga on zove, misleći da je tamo bezbedan. Postaje norveško-američki imigrant Đovani „Džoni“ Henriksen. U sasvim novom svetu, Frenk nailazi na živopisne likove koji se potpuno razlikuju od Njujorčana. Ali uskoro će saznati da od prošlosti ne može da se pobegne, posebno kad je u pitanju porodica Deluči.

lilihamer4 lilihamer4


Režija: Simen Alsvik, Geir Hening Hopland, Liza Mari Gamlem 

Uloge: Stiven Van Zant (Frenk Tagliano), Marian Sastad Otesen (Sigrid Haugli), Trond Fausa (Torgeir Lien), Ani Krigsvol (Laila Hovland), Steinar Sagen (Roar Lien), Mikael Aksnes-Pehrson (Džonas Haugli) Žanr: komedija, drama

Produkcija: Norveška/SAD (2011)

Izvor: http://prvaplus.prva.rs

KOMENTARI