TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Lude godine (Clase 406)

izvor:Gledaoci televizije Happy  uskoro će imati priliku davide jednu od najpoznatijih meksičkih novela za tinejdžere-"Lude godine". Serija pratidoživljaje nastavnika i učenika jedne srednje škole u MeksikoSitiju.

Francisko je mladi nastavnik koji želi da se oproba u velikomgradu. Ali uskoro, osim  nastavnika, on će za svoje učenikebiti i psiholog, doktor, nekada čak i detektiv. Zaljubljuje se uAdrianu, školsku savetnicu, ali, svoju ljubav drže po strani da bibili dobar uzor učenicima.
Gabrijela (Sherlyn) i Marsela (Dulce Maria) su učenicečije će prijateljstvo biti na testu, Kike (Aaron Diaz) jealkoholičar, Alfredo(Frantz Cossio) gej, aDaniela (Grettell Valdez) sanja dapostane model.

Prerana trudnoća, problemi sa alkoholom, obračuni bandi,diskriminacija, sukobi sa roditeljima su samo neke od tema ovepopularne tv novele koja je u rekordnom roku osvojila svet. Uspehserije se pripisuje realnom prikazivanju problema i životnihsituacija.

Ova teen tv novela je proslavila bend La Quinta Estacion, i svi glumci suprivukli pažnju medija, a neki su se kasnije pojavili u planetarnomhitu Rebelde.

Trajanje epizode: 45min
Žanr: telenovela
Zemlja: Meksiko
Godina: 2002
Autori: Juan Carlos Muñoz,Luis Pardo

Uloge:
Sherlyn - Gabriela 'Gaby'Chávez
Aarón Díaz - Enrique'Kike' González
Dulce María - Marcela'Marce' Mejía
Frantz Cossio - Alfredo'Freddy' Ordóñez Peñaloza
Alfonso Herrera - JuanDavid 'Juancho' Rodríguez Pineda
Grettell Valdez - Daniela'Dani' Jiménez Robles
Christian Chávez -Fernando 'Fercho' Lucena
Karla Cossío - SandraPaola Rodriguez Pineda
Francisco Rubio - Carlos'El Caballo' Muñoz
Rafael Inclan - DonEzequiel Cuervo Dominguez

Linkovi:
http://www.esmas.com/clase406/
http://www.imdb.com/title/tt0327274/

KOMENTARI