TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Mesto zločina: Njujork

izvor:




Repriza osme i premijera devete sezone serijala "CSI" o forenzičarima kriminalističke laboratorije "Mesto zločina: Njujork", U centru pažnje je Mek Tejlor (Geri Sinis) načelnik njujorške kriminalističke laboratorije, čiji je posao da i u situacijama koje oskudevaju (vidljivim) dokazima pomogne u nalaženju kriminalaca. U tome mu pomažu i Don Flek (Edi Kahil), izdanak porodice policajaca kome nije problem da zaobiđe pravila službe, služeći se po potrebi i zastarelim i modernim policijskim metodama.


Tu su i Deni Meser (Karmajn Đovinazo), koji potiče iz porodice sa kriminalnom prošlošću koja je neprekidno bila pod nadzorom policije, odlučan da bude na strani zakona, doktor Šeldon Hoks (Hil Harper), glavni medicinski istraživač, natprosečno inteligentan hirurg koji je diplomirao sa 18 godina, ali se nije snašao u svetu kome je primat komercijalizacija medicine, te se zbog toga posvetio radu za policiju.

Inače, verzija Mesta zločina smeštena u Njujork, okarakterisana je kao najsuroviji deo franšize čiju estetiku karakterišu tamne boje.

Tako je bilo sve dok Les Munves, predsednik "CBS" kompanije (koja stoji iza sva tri serijala) nije intervenisao.

Tada su autori posebnu pažnju obratili na to da vizuelni identitet najmlđeg CSI serijala bude bogatiji koloritom.

Kao i za prethodna dva serijala i za ovaj je glavna muzička tema jedna od pesama grupe "The Who". Reč je o numeri Baba O'Riley.


Izvor: www.rts.rs

KOMENTARI