TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Monk (Monk)

izvor:


Ova serija prati avanture lokalne legende, pomalo neobičnogprivatnog detektiva EdrijenaMonka, koji pati od opsesivno-kompulsivnog poremećaja imnoštva fobija od kada je njegova žena stradala u nerazjašnjenojautomobilskoj nesreći. Ali zato ima fotografsko pamćenje ineverovatnu sposobnost da poveže naizgled nebitne delićedokaza.

Monk je radio kao policajac u San Francisku,a onda je doživeonervni slom posle ubistva njegove žene i bio primoran da ode izslužbe. Monk se zatim osamio i više od tri godine nije izašao izkuće. Međutim uz pomoć njegove negovateljice, medicinske sestreŠerone Fleming polako seoporavio i sada radi kao privatni detektiv rešavajući najtežeslučajeve i nada se da će ubediti svog šefa Lilenda Stotlmejera da ga vrati uslužbu. Iako ga Monk strašno nervira Stotlmejer se u isto vremedivi ovom ekscentriku i kako vreme odmiče on sve više postajeMonkov prijatelj i često ga zove u pomoć. Međutim on je svestan iMonkovih slabosti kao i vrlina, pa mu retko dozvoljava daupotrebljava pištolj ili učestvuje u akcijama hapšenja. Čak iporučnik Rendal Dišer,Stotlmejerova desna ruka takođe vremenom počinje da ceni čovekakoga je najpre zvao "defektni detektiv".

Uprkos svim manama, ova trojica postaju prilično efikasan tim uzstalnu pomoć Monkovog ličnog asistenta, Natali Tiger, samohrane majke, udovicekoja je zamenila Šeronu. Za razliku od Šerone, Natali nijenegovateljica, već bivša šankerica.

Trajanjeepizode: 45min
Žanr: komedija, kriminalistički
Zemlja: SAD
Godina:2002
Autor: Andy Breckman
Uloge:
Tony Shalhoub -Adrian Monk
Jason Gray-Stanford -Lt. Randall Disher
Ted Levine - Captain Leland Stottlemeyer
Traylor Howard -Natalie Teeger

Linkovi:
http://www.imdb.com/title/tt0312172/
http://www.usanetwork.com/series/monk/

KOMENTARI