TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Otvorena vrata

izvor:



Autori serije Biljana Srbljanović iMiloš Radović i odličnaglumačka ekipa predvođena Vesnom Trivalić,Bogdanom Diklićem,Milanom Gutovićem iostalima zaslužni su za jedan od najboljih domaćih sitkoma svihvremena.

Katarina Anđelić zvanaCakana (Vesna Trivalić) jesamohrana majka i soficistirana umetnica, koja živi  sa svojimbratom Svetislavom zvanimBata (Bogdan Diklić), koji jestalno u nekom biznisu, pokušavajući da se obogati, uprkosspecifičnoj situaciji u tadašnjoj SRJ (hiper-inflacija, sankcije,itd).

Cakanina kćerka Milica(Sofija Jović ) jeopsednuta politikom, filozofijom i sociologijom sa soficistiranimsmislom za humor. Sin Vojkan (Nikola Đuričko) je findečko, uvek spreman da pomogne svom ujaku Bati, ali je usput i izraženihiphondar. Tu je takođe i Batina kćerka Ana (Bojana Maljević ),koja jeprovela detinjstvo u SAD. Ona je malo muškobanjasta, divlja ineumorna, luda za motociklima. U suštini, veoma senzitivna.

Sa druge strane, Cakanin bivši muž, Dragoslav (Milan Gutović) na svenačine pokušava da se joj se vrati, jer je i dalje voli. Voli i onanjega, ali ne može da mu oprosti neverstvo….

Trajanjeepizode: 45 min
Žanr:komedija
Godina:1994
Autori:Biljana Srbljanović iMiloš Radović

Uloge:
Vesna Trivalić- Katarina Anđelić -Cakana
Bogdan Diklić- Svetislav Anđelić -Bata
Milan Gutović- DragoslavJakovljević
Sofija Jović - Milica jakovljević
Nikola Đuričko -VojkanJakovljević
Zoran Cvijanović- Ugrinović
Bojana Maljević- Ana Anđelić
Olivera Marković- Angelina
Branimir Brstina- Konstantin De Sisti -Koča

Linkovi:
IMDB
Vikipedija

KOMENTARI