TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Put osvete (Life)

izvor:



Demijan Luis igra glavnu ulogu detektiva Čarlija Kruza koji se vraća u policiju nakon što leži u zatvoru zbog zločina koji nije počinio. Kruzova druga šansa dala mu je nov pogled na život i profesiju koji nije uvek baš najbolje prihvaćen ili razumljiv za njegovog novog nevoljnog partnera.

Likovi:

Detektiv Čarls “Čarli” Kruz Mlađi glavni je junak serije “Put osvete”. Kruz je bio obični policajac čiji se jednostavan život iznenada završio kad su njegovi prijatelji, porodica Sejbolt, brutalno ubijeni. Jedini preživeli je njihova ćerka, Rejčel Sejbolt. Čarli i Tom Sejbolt bili su vlasnici bara. Kruz je optužen i osuđen za ubistvo. Sa oduzetom značkom i nevinošću, Kruzu je dodeljena doživotna kazna, tokom koje je užasno stradao. Pošto je bivši policajac, zatvorenici su ga redovno i brutalno prebijali. Njegova depresija samo se pogoršala kad su mu prijatelji i voljeni okrenuli leđa, smatrajući ga krivim, a i ceo svet nastavio je bez njega. Nakon 12 godina, Kruzov advokat dokazuje njegovu nevinost; oslobođen je i dobija značajnu odštetu (50 miliona dolara). Osim toga, vraćaju ga na službu u losanđeleskoj policiji u kojoj je unapređen u detektiva u odeljenju za ubistva. Dok ispunjava svoju policijsku dužnost, Kruz pokušava da se ponovo poveže sa svojim prijateljima i voljenima, radi na tome da ponovo sklopi svoj život i pronađe svoje mesto u svetu.

Detektiv Deni Riz je novi partner i direktni pretpostavljeni Čarliju Kruzu. Ona je ćerka Džeka Riza, a takođe se oporavlja od svoje zavisnosti o narkoticima i alkoholizma. U početku Riz sumnja u Kruza i nerviraju je njegovi ekscentrizmi. Ipak, vremenom shvata da mu njegov nestandardni pogled na svet pomaže da postane izuzetan policijski istraživač, pa čak postaju i prijatelji. Riz i Kruz stvorili su izuzetno policijsko partnerstvo, razvili su vezu koje je očigledna u njihovom odnosu sa svedocima i osumnjičenima, a time su rešili i mnogo teških slučajeva.

Ted Erli je Kruzov sustanar i finansijski savetnik. Ted je Kruza upoznao u zatvoru u kojem je završio nakon što je bio bogati šef moćne kompanije, ali je kasnije izgubio svoj posao i bio osuđen zbog pronevere penzija firminih radnika, nečeg zbog čega sad žali. Kruz je spasao Tedov život u zatvoru, a Ted je bio Kruzova podrška kad je izašao na slobodu. Ted je otkrio nazvaničnu i nezakonitu istragu u korenu zavere protiv Kruza koja je dovela do nameštaljke i sprečila pokušaje javnog tužioca da je otkrije.

Poručnik Dejvis bila je šef odeljenja za ubistva u policiji Los Anđelesa i glavni komandant Čarlija Kruza i Dani Riz tokom prve sezone. Dejvis je stroga, deluje po pravilima i veruje u primenu zakona, ali je i uprkos tome imala prijateljski odnos sa Deni, redovno pomagajući Deni sa njenim oporavkom od zavisnosti. Sa Kruzom, međutim, bilo je potpuno obrnuto; Dejvis nije verovala Kruzu i smatrala je da on ne pripada u policiji nakon zatvorske kazne. Kao rezultat toga, Dejvis je redovno pokušavala da izbaci Kruza iz odeljenja, ali bez uspeha. Između prve i druge sezone, Dejvis je iz nepoznatih razloga degradirana sa svoje pozicjie i ponovo radi na ulici. Dejvis je originalno bila glavni lik u prvoj sezoni.

Konstans Grifits je Čarlijev advokat koja je bila iza pronalaženja i dokazivanja njegove nevinosti, pa time i njegovog oslobađanja. Zbog toga je Konstans zaradila značajan ugled i vremenom su joj predložili da postane zamenik javnog tužioca, što je ona i primila. Često se vidi da Konstans i Kruz imaju duboka osećanja jedan prema drugom; oboje povremeno govore o eventualnoj vezi, u slučaju kad Konstans ne bi već bila udata.



KOMENTARI