TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Rat podzemlja

izvor: tvrts.rs

Rat podzemlja

Žanr: Kriminalistika
Trajanje: 50 minuta
Više informacija


Serija koja prikazuje zločinačke familije koje su, u različitim periodima, delovale u velikim gradovima Australije.
Sastoji se iz šest sezona i svaka pokriva drugi deo dvadesetog veka.

Serija je izazvala veliki niz kontroverzi i čak bila predmet jednog sudskog slučaja zbog suviše eksplicitnog prikazivanja nasilja. Rat podzemlja smatra se jednom od najboljih australijskih krimi-drama.

Prva sezona

Prva sezona pokriva period između 1995. i 2004. godine. Glavni tok radnje prati obračune između bandi koji su se odigrali u Melburnu u ovom periodu. Tokom tih godina u Melburnu je ubijeno čak 36 kriminalaca od kojih su mnogi bili vođe svojih klanova.

Druga sezona

Rat-podzemlja-2.jpg

Radnja ove sezone dešava se u Sidneju i Melburnu između 1976. i 1987. godine. Događaji iz ove sezone vode ka radnji iz prve.

Treća sezona

Rat-podzemlja-3.jpg

Direktan nastavak druge sezone. Radnja se odigrava u kraju Sidneja koji je poznat po noćnim klubovima, striptiz barovima i kriminalu koji ih neminovno prati. Ova sezona još više povezuje događaje i likove iz prve dve sezone. Period koji pokriva je od 1988. do 1999. godine.

Četvrta sezona

Rat-podzemlja-4.jpg

Priča ove sezone vrti se oko dvadesetih godina prošlog veka. Period kada je u Sidneju počeo da se rađa organizovani kriminal.

Peta sezona

Rat-podzemlja-5.jpg

Sidnej između 2001. i 2012. godine. Glavni akteri su kriminalac Entoni 'Ruster' Periš i Policija Novog Južnog Velsa.

Šesta sezona

Rat-podzemlja-6.jpg

Melburn između 1915. i 1927. godine. Ova sezona je bliži prikaz jednog od najokorelijih kriminalaca tog doba: Skvizija Tejlora.

Izvor: www.rts.rs

Trailer

KOMENTARI