TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Ružna Beti (Ugly Betty)

izvor:


Snimljena po uzoru na kolumbijsku sapunicu "Yo Soy Betty La Fea"koja je postigla neviđen uspjeh, Ružna Beti je zaživela i u Hollywoodu.U površnom svetu visoke mode imidž znači sve. Moda dolazi iprolazi, a jedina konstanta su premršave lepotice koje je nose.Beti Suarez (Anerika Ferera) je draga,pametna i predana radnica. Ali u svetu mode Beti se ne snalazi bašnajbolje.

Kada novinarski tajkun BredfordMid (Alan Dejl) prepusti svojecarstvo, Bibliju modne industrije Mode, sinu Danijelu (Erik Mabijus), zaposliBeti kao njegovu pomoćnicu, uglavnom zato što je ona jedina žena uNjujorku koju Danijel neće poželeti u krevetu. Iako se Danijel upočetku tome protivi, Betin nepobedivi duh i sveže ideje će gapolako osvojiti. Modna diva Vilhelmina Slejter (Vanesa Vilijams) besni,jer je Bredford na tako cenjeno mesto glavne urednice unaprediosina, a ne nju. Vilhelmina, s ulizicom Markom i Amandom (Beki Njuton), sabotiraDanijela i Beti u svakoj prilici koja joj se pruži. Beti pronalaziprijateljicu u dobroćudnoj Kristini koja u časopisu radi kaošnajderka i zna sve o svakome.

Međutim Betin privatni život je daleko je od glamuroznog. Njendečko Volter ju je ostavio, ali joj se stalno vraća u život usprkosBetinim nastojanjima da ga se zauvek reši.Tata Ignjacio (Toni Plana) i sestraHilda su zabrinuti za njenubudućnost, dok nećak Džastin (Mark Indelikato) hrabritetku da sanja velike snove.

Trajanjeepizode: 45 min
Žanr:telenovela
Godina
: 2006
Autor: Fernando Gaitán
Uloge:
America FerreraBetty Suarez
Eric MabiusDaniel Meade
Alan DaleBradford Meade
VanessaWilliamsWilhelminaSlater
Tony PlanaIgnacio Suarez
Ana OrtizHilda Suarez
Ashley JensenChristina McKinney
Becki NewtonAmmanda Sommers
Mark IndelicatoJustin Suarez   

Linkovi:
http://www.imdb.com/title/tt0805669/
http://abc.go.com/primetime/uglybetty/index?pn=index

KOMENTARI