TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

1105
FOX Life

Ružna Beti (Ugly Betty)

izvor:


Snimljena po uzoru na kolumbijsku sapunicu "Yo Soy Betty La Fea" koja je postigla neviđen uspjeh, Ružna Beti je zaživela i u Hollywoodu. U površnom svetu visoke mode imidž znači sve. Moda dolazi i prolazi, a jedina konstanta su premršave lepotice koje je nose. Beti Suarez (Anerika Ferera) je draga, pametna i predana radnica. Ali u svetu mode Beti se ne snalazi baš najbolje.

Kada novinarski tajkun Bredford Mid (Alan Dejl) prepusti svoje carstvo, Bibliju modne industrije Mode, sinu Danijelu (Erik Mabijus), zaposli Beti kao njegovu pomoćnicu, uglavnom zato što je ona jedina žena u Njujorku koju Danijel neće poželeti u krevetu. Iako se Danijel u početku tome protivi, Betin nepobedivi duh i sveže ideje će ga polako osvojiti. Modna diva Vilhelmina Slejter (Vanesa Vilijams) besni, jer je Bredford na tako cenjeno mesto glavne urednice unapredio sina, a ne nju. Vilhelmina, s ulizicom Markom i Amandom (Beki Njuton), sabotira Danijela i Beti u svakoj prilici koja joj se pruži. Beti pronalazi prijateljicu u dobroćudnoj Kristini koja u časopisu radi kao šnajderka i zna sve o svakome.

Međutim Betin privatni život je daleko je od glamuroznog. Njen dečko Volter ju je ostavio, ali joj se stalno vraća u život usprkos Betinim nastojanjima da ga se zauvek reši.Tata Ignjacio (Toni Plana) i sestra Hilda su zabrinuti za njenu budućnost, dok nećak Džastin (Mark Indelikato) hrabri tetku da sanja velike snove.

Trajanje epizode: 45 min
Žanr: telenovela
Godina
: 2006
Autor: Fernando Gaitán
Uloge:
America FerreraBetty Suarez
Eric MabiusDaniel Meade
Alan DaleBradford Meade
Vanessa WilliamsWilhelmina Slater
Tony PlanaIgnacio Suarez
Ana OrtizHilda Suarez
Ashley JensenChristina McKinney
Becki NewtonAmmanda Sommers
Mark IndelicatoJustin Suarez    

Linkovi:
http://www.imdb.com/title/tt0805669/
http://abc.go.com/primetime/uglybetty/index?pn=index

KOMENTARI