TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Saut Park (South Park)

izvor:


"Saut Park" je američkaanimirana serija koja se bavi doživljajima četiri dečaka u gradićuSaut Park. Serija je karakteristična po sarkazmu, crnom humoru,političkoj nekorektnosti. Glavna tema im je američka kultura,tabui, razna politička i društvena dešavanja.

Glavni likovi su četvorica školaraca: Stenli Sten Marš, najrazumniji deodružine koji na kraju uvek izvlači pouku, Kajl Broflovski, jevrej koji nijenaročito religiozan; on je Stenov najbolji drug i njih dvojica supomalo slični dok je u stalnoj svađi sa Erikom Kartmenom, najproblematičnijimčlanom ekipe. Kartmen je nepristojan, agreisvan, pohlepan sebičan ipun predrasuda ali je ujedno i najomiljeniji lik u seriji. Zatim tuje Keni Mekormik, siromašnidečak koga publika ne razume šta priča jer mumla, ali njegoviprijatelji ga savršeno dobro razumeju. Na kraju svake epizode Kenigine i vraća se u sledećoj.
 
Provokativni sadržaj epizoda je odmah izazvao razne proteste zboguvredljivog karaktera a proizvodi sa likovima iz serije suzabranjeni u školama. Uprkos tome serija je stekla ogromnupopularnost i brojne nagrade.

Trajanjeepizode: 30min
Žanr: komedija
Zemlja: SAD
Godina: 1997
Autori: Trey Parker, Matt Stone

Linkovi:
http://www.imdb.com/title/tt0121955/
http://www.southparkstudios.com/

KOMENTARI