TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Larin izbor

izvor:


Lara je skromna i veoma lepa devojka koja se zaljubljuje u JašuZlatara, mladog momka iz ugledne splitske porodice. Kako Lara iJaša potiču iz različitih društvenih slojeva, Jašina majka, koja jeopsednuta imidžom porodice i nastavkom njene loze, učiniće sve daspreči ovu ljubav jer smatra da njen sin zaslužuje bolju devojku.

U vrtlogu porodičnih spletki, ogovaranja i mračnih tajni iz prošlosti, Lara je zarobljena u, stranom svetu dalmatinske aristokratije. Emocionalni usponi i padovi, šokantni obrti i jedna neobična sudbina bez prestanka drže tenziju i zaokupljaju pažnju.

“Larin izbor” se sa pravom smatra pravim televizijskim fenomenom, kao serija koja je osvojila region i kao prva sa ovih prostora koja je proširila svoju popularnost i van granica Evrope. Fascinantan je podatak da je još pre početka njenog snimanja, ona prodata u 19 zemalja, kao što Češka, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, BiH, ali je svoj put otvorila i ka zemljama Bliskog Istoka.

Gledaoce čeka uzbudljiva ljubavna priča o dvoje zaljubljenih koji se suočavaju sa brojnim preprekama i poteškoćama, o izboru jedne žene između dva muškarca, njenom izboru između karijere i porodice, o odanosti i borbi za preživljavanjem.

“Larin izbor” je neodoljiva mediteranska priča, moderna adaptacija starog arhetipa o ljubavi siromašne devojke i bogatog princa, smeštene u prelepe morske predele.

Vrhunska produkcija serije pomerila je sve dosadašnje standarde snimanja na ovim prostorima, a i šire. Atraktivne lokacije duž dalmatinske obale dodatno doprinose stvaranju romantične atmosfere. Serija se izdvaja i po tome što je okupila odličnu regionalnu ekipu glumaca. Jednu od glavnih uloga igra srpski glumac Stefan Kapičić, kao čovek koji će biti ozbiljan suparnik mladom Jaši. Pored Kapičića, našoj glumici Mariji Karan pripala je zapažena uloga misteriozne grofice Anastazije, a glumica Jana Milić ponela je ulogu Lejle. Glumačkoj ekipi priključili su se i glumci Stefan Buzurović, Iva Štrljić, Iris Rončević, Sanja Popović i Branimir Popović.

Serija “Larin izbor” obara sve rekorde gledanosti, gde god se prikazuje! Broj gledalaca koji, iz dana u dan, prate šta se događa s Larom i Jašom neprestano rase, a seriju prosečno pogleda milion gledalaca. Najgledanija epizoda imala je neverovatnih 1,2 miliona gledalaca!

O neverovatnoj popularnosti serije svedoči i činjenica da je prema likovima iz serije snimljen i dugometražni film, “Larin izbor: Izgubljeni princ”, koji se radnjom direktno nastavlja na događaje iz prve sezone serije. Film je potukao sve rekorde gledanosti i postao treći najgledaniji film u Hrvatsko,j u novom milenijumu! Serija je dobila i svojevrsni nastavak, veb seriju "Nikol: poverljivo", u kojoj mlađa Jašina sestra Nikol, u svom videodnevniku, otkriva tajne Zlatarovih.

Fan page na Facebook-u broji više od 61 000 članova, a naslovna pesma "Samo ljubav ostaje", autora Tončija Huljića, koji potpisuje svu muziku u seriji i filmu, zagospodarila je radio talasima i postala nezaobilazna pesma na venčanjima. Interesantno je pomenuti i da u scenama u kojima Lara svira klavir i peva, Larin tekst peva Jelena Rozga.

Autorka i producentkinja serije je Jelena Popović Volarič.

Uloge: Doris Pinčić, Ivan Herceg, Jana Milić, Stefan Kapičić Autorka i producentkinja serije je Jelena Popović Volarič


Izvor B92.net

KOMENTARI