TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Okrug Oranž

izvor:


Ona je 2003. i 2004. godine proglašena za jednu od najgledanijih nateleviziji. Sada se smatra fenomenom pop kulture, a čak su joj inajstoži kritičari bili naklonjeni od početka do kraja njenogemitovanja.

Ono što “Okrug Oranž“ odvaja od mora drugih tinejdžerskih serija na tržištu je veliki broj osetljivih tema koje dotiče, što je učinilo da se brojni gledaoci lako poistovete sa likovima. Priča, između ostalog, obrađuje teme kao što su klasne razlike, otuđenost, alkoholizam, mentalne bolesti, homofobija, politički problemi...

Serija prati mlade srednjoškolce i njihove porodice nastanjene u bogatom primorskom okrugu Oranž, u Kaliforniji. U fokusu je Rajan Artvud, problematični mladić koji je usvojen od strane imućnih filantropa, Sandi i Kristen Koen. Sa svojim društveno neprihvaćenim bratom Setom nosi se sa životom u iskvarenom okruženju ljudi koji su opterećeni novcem i ugledom. Njih dvojica provode veliki deo svog vremena razgovarajući i maštajući o devojci iz susedstva, Marisi Kuper, i Setovoj ljubavi iz vrtića, Samer Roberts. Kulturološki sukob između braće idealističkih pogleda na svet i uštogljene zajednice pune materijalista je ono što ovu seriju čini fantastičnom i bliskom mnogima.

Glumačka ekipa se sastoji od kvalitetne postavke koja uključuje Mišu Barton, Rejčel Bilson i Adama Brodija. Oni su sada najtraženija imena u holivudskoj industriji, a svoju reputaciju duguju upravo ”Okrugu Oranž” koji im je prvi pružio priliku da pokažu svoj talenat i otvorio vrata Holivuda.

The O. C. (2003 – 2007)



Uloge: Adam Brodi, Ben Mekenzi, Miša Barton, Rejčel Bilson, Piter Galager

više o seriji


Izvor B92.net

KOMENTARI