TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Prognani - Sejit i Šura

izvor: tvb92.net

Prognani - Sejit i Šura

Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 60 minuta
Više informacija


Kurt Sejit i Šura je jedna od najprestižnijih turskih serija svihvremena. Snimljena prema bestseler romanu Nermin Bezmen, odvešćegledaoce u doba ruskog cara NIkolaja II, pripovedajući istinitupriču koja ostavlja bez daha.

Priča o ljubavi između poručnika Kurta Sejita, sina bogatog zemljoposednika turskog porekla, Mirze Eminova i prelepe Šure koja potiče iz porodice ruskih aristokrata i problemima koje donose rat i neslaganje njihovih porodica sa njihovom vezom.

Budući da je Kurt Sejit bio poručnik u vojsci Cara Nikolaja boljševici su ga osudili na smrt. Zbog toga ni on a ni njegova ljubav Šura sada nisu sigurni u Rusiji. Uprkos protivljenju njihovih porodica, ljubavnici kreću na opasno putovanje preko Crnog mora, kako bi potražili utočište u Istanbulu tokom zadnjih dana Otomanskog carstva. Tamo će biti prinuđeni da počnu sve iz početka i da se bore za svoju ljubav protiv svojih porodica, očekivanja društva i istorijskih događaja. Oni shvataju da ne mogu ponovo da se rode, da vrate sve što su izgubili: porodicu, dom, njihovu prošlost, pa pokušavaju da čežnju za prošlim danima odagnaju koristeći uzajamnu ljubav...

Serija donosi fantastičnu glumačku ekipu. Glavna muška uloga poverena je turskom Bred Pitu, miljeniku žena, Kivanču Tatlitugu, koga smo imali prilike da gledamo kao Mehmeta u seriji “Gumuš” i Behlula u seriji “Zabranjeno voće”. On za ulogu Sejita dobija 22.000 eura po epizodi što ga čini najplaćenijim turskim glumcem. Uloga Šure poverena je naizgled krhkoj Farah Zejnep Abdulah zvezdi serije “Kako vreme prolazi”.

Pratite seriju "Prognani - Sejit i Šura" i na društvenim mrežama:
https://www.facebook.com/pages/Prognani-Sejit-i-%C5%A0ura/1537393666475503
https://twitter.com/serija_prognani

Uloge: Kivanč Tatlitug, Farah Zejnep Abdulah, Birkan Sokulu


Izvor B92.net

KOMENTARI