TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Titanik (Titanic)

izvor: tvprva.rs

Titanik
(Titanic)

Žanr: Drama
Trajanje: 190 minuta
Više informacija

Britanski mini-serija prati potonuće Titanika, u to doba najvećeg putničkog broda na svetu. Serija je snimljena prema scenariju Džulijana Felouza, autor filmova "Mlada Viktorija" i "Gosford Park", za koji je dobio Oskara. Mini-serija je najavljena kao dramatično putovanje puno akcije, misterije i romantičnih zapleta. Priča o najvećoj pomorskoj nesreći prati živote velikog broja likova.

U čast obeležavanja stogodišnjice tragične nesreće broda Titanik, scenarista i dobitnik Oskara Džulijan Felouz (Downton Abbey, Gosford Park) te producent i dobitnik nagrade BAFTA-e Najdžel Staford-Klark (Bleak House) udružili su se kako bi 2012. godine snimili impresivnu dramsku mini-seriju.

Ovaj višemilionskii televizijski projekat izvanredna je adaptacija priče o kobnoj plovidbi u kojoj se vešto isprepleću akcijski, ljubavni i kriminalistički zapleti koji vode do burnog i nezaboravnog završetka. Radnja prati događaje viđene očima likova iz svih društvenih slojeva pružajući gledaocu sliku sveta 1912. godine te pripovedajući o tragičnim događajima koji su izazvali smrt 1517 putnika u ledenom okeanu.


Trailer

KOMENTARI