TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Trava (Weeds)

izvor:


Kada Nensin muž Juda Botvin iznenada umre za vreme džoginga, onaostaje sama sa dvoje dece a bez sredstava za život. Kako se prekonoći našla u novoj i nezavidnoj ulozi samohrane majke, Nensi (Meri-Luiz Parker) seokreće pomalo neobičnom rešenju – počinje da diluje marihuanu upredgrađu…

Pošto se posao brzo i uspešno razvio Nensi shvata kako joj trebajui kućna plantaža marihuane i dobar paravan za celi posao. Uz pomoćsvog računovođe i mušterije, DagaVilsona (Kevin Nilon) Nensi otvarapekaru u kojoj upućenim kupcima prodaje pravu stvar. Istovremeno,njen sin Silas (Hanter Periš)počinje da se zabavlja sa gluvom devojkom Megan (Šošana Stern), a drugisin Šejn (Aleksander Gould), svedokočeve smrti, počinje se da se ponaša sve čudnije. Vrhunac je kadaugrize drugo dete za nogu za vreme turnira u borilačkim veštinama.Pokušavajući da izgladi situaciju, Nensi se upoznaje sa ocempovređenog dečaka, PiteromSkotsonom (Martin Donovan), s kojimuskoro počinje da izlazi, međutim on nije ono što izgleda.

Sa novim poslom dolazi i novi život i novi prijatelji. Nensi sesprijateljuje sa SilijomHouds (Elizabet Perkins),maničnom i manipulativnom ženom opsednutom svojim izgledom, koja senikako ne slaže sa svojim suprugom Dinom (Andy Milder), kao nikćerkom. Iako potpuno različite, Nensi i Silija sklapaju čvrsto itrajno prijateljstvo.

Fantastičan i krajnje originalan spoj, ne samo porodične drame icrne komedije, nego i kriminalističke serije, "Trava" je jedna od najzapaženijih inajhvaljenijih američkih televizijskih serija u poslednjih nekolikogodina. Potvrda toga su mnoge nagrade, među kojima je i ZlatniGlobus za najbolju seriju, a Meri-Luiz Parker je ponela laskavutitulu najbolje glumice.

Trajanjeepizode: 30 min
Žanr:komedija, drama
Zemlja:SAD
Godina:2005
Autor: Jenji Kohan

Uloge
:
Mary-Louise Parker -Nancy Botwin
Elizabeth Perkins - CeliaHodes
Hunter Parrish - SilasBotwin
Kevin Nealon - DougWilson
Alexander Gould - ShaneBotwin
Martin Donovan - PeterScottson
Justin Kirk - AndyBotwin
Allie Grant - IsabelleHodes
Andy Milder - DeanHodes
Romany Malco - ConradShepard
Tonye Patano - HeyliaJames


Linkovi:
http://www.sho.com/site/weeds/home.do
http://www.imdb.com/title/tt0439100/

KOMENTARI