TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

U ime zakona

izvor:

Humoristička serija "U ime zakona", dramskog pisca i poznatog muzičara Milana Delčića (1960-2011), u trajanju od 10 polučasovnih epizoda, nastala je u saradnji sa rediteljem Aleksandrom Đorđevićem.

Serija je tako spoj iskustva - vešte režije i sjajne glume - i pokušaja da se drugačijim, blago "otkačenim", ali toplim, ljudskim situacijama i karakterima ispriča priča o ambicioznom, ne baš spretnom ni pametnom, mladom policajcu Stanoju (Svetislav Goncić) i njegovom ocu Radoju, velikom imenu svetskog kriminala koji se posle mnogo godina vraća kući pun energije, mašte i šarma (Đuza Stojiljković). Između oca i sina stoji, i kao veza i kao prepreka, šef policije Živko, ne baš spretan ni pametan, ali dobronameran (Bata Živojinović).

Iako vrvi od smicalica (ukradeni nakit princeze nama prijateljske nesvrstane zemlje, nestali ''rols rojs'' britanskog ambasadora, odnet beli klavir iz kuće predsednika Međunarodne banke za razvoj...) i velikog broja Radojevih prijatelja (Zajko Kokorajko - Kole Angelovski, Vasilije - Stojan Dečermić, Boža Testera - Ramiz Sekić), u ovoj seriji nema negativnih junaka ni loših ishoda.

U seriji igraju i Ružica Sokić, Ljiljana Stjepanović, Zlata Numanagić, Jelisaveta Sablić, Žiža Stojanović, Dara Džokić, Žika Milenković, Nikola Simić, Ljiljana Šljapić i drugi.
Urednik Jelica Zupanc
Pisac scenarija Milan Delčić
Reditelj Aleksandar Đorđević
Glavni snimatelj Aleksandar Ribić
Kompozitor Vojislav Kostić
Kostimograf Jelisaveta Gobecki
Scenograf Emir Geljo
Montažer Petar Putniković


Izvor RTS.rs

KOMENTARI