TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Vampirski dnevnici (Vampire Diraies)

izvor:




Nakon tragične pogibije roditelja, sedamnaestogodišnja Elena i njen brat Džeremi nastavljaju da žive sa pomalo otkačenom tetkom Dženi u gradiću Mistik Fols u Virdžiniji. Elena još uvek ne može da se suoči sa teškom stvarnošću, a sasvim malu utehu pronalazi u društvu prijatelja. Njen život menja se iz korena kada se pojavi zgodni, misteriozni učenik Stefan Salvatore.
Oboje će odmah osetiti privlačnost i počeće da se zbližavaju. Elenu zbunjuje Stefanovo bizarno ponašanje, ali ne sluti da on skriva mračnu, smtonosnu tajnu. On je vampir.

Stvari se komplikuju kada u grad stigne Stefanov stariji brat vampir Dejmon koga nije video godinama. Dok je Stefan fin, uglađen i pokušava da vodi normalan život, Dejmon je pravo oličenje zla. Njemu posebno smeta Stefanovo uporno bežanje od svoje prave vampirske, krvožedne prirode. Ipak, njihov odnos ima dugu istoriju netrpeljivosti, a za sve je kriva jedna žena koju su svojevremeno, pre nekoliko vekova, obojica voleli. Kada nekadašnju ljubav prepoznaju u Eleni, započinju borbu za njenu dušu.

Serija je urađena po istoimenom romanu autorke El Džej Smit. Prva knjiga je objavljena 1991.  a do  2011. Ova američka tinejdžerska serija je vrlo brzo stekla popularnost i kultni status među mlađim generacijama.  Serija je osvojila je nagradu People's Choice i šest nagrada Teen Choice. je izašlo još šest nastavaka.

Režija: Markos Sijega, Džej Miler Tobin

Uloge: Nina Dobrev, Pol Vesli, Ijan Samerholder


KOMENTARI