TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Vejvard Pajns (Wayward Pines)

izvor: FOX, mojtv.net

Vejvard Pajns
(Wayward Pines)

Žanr: Drama
Trajanje: 60 minuta
Više informacija

Vejvard Pajns je nastao po bestselerima američkog pisca Blejka Krauča i prati agenta tajne službe Itana Berka koji kreće u potragu za dvoje nestalih kolega. Nakon saobraćajne nesreće budi se u idiličnom gradiću Vejvard Pajnsu, za koji se ispostavlja da obiluje misterijama i iz koga, kako stvari stoje, ne može da se ode!

Agent tajne službe Itan Berk (Met Dilon) putuje u idilični gradić Vejvard Pajns da nađe dvoje nestalih federalnih agenata. Itan je bio logičan izbor za ovu misiju. On je jedan od najboljih agenata Tajne službe u Sijetlu. Takođe je i poznavao nestalu agentkinju Kejt Hjuson (Karla Gudžino) bolje nego svi drugi. Bili su partneri. Bili su više od toga. Njihova veza umalo da uništi Itanov brak. Kejt i njen partner iz Tajne službe nestali su bez traga. Ali čim Itan primeti znak na kome piše ''Dobro došli u Vejvard Pajns, gde je raj dom'', kamion se zabije u njegov auto. Kad se Itan probudi u bolnici, o njemu brine napeta i nepredvidiva sestra Pem (Melisa Lio). Međutim, uskoro postaje očigledno da Pem radije povređuje, nego što leči. Ona i Itan postaju smrtni neprijatelji i ispostavi se da je njena uloga u Vejvard Pajnsu mnogo veća nego što svi misle. U bolnici se Itan seti svog imena, adrese u Sijetlu i saobraćajne nesreće nadomak grada. Zna da je agent Tajne službe koji je došao u Vejvard Pajns da istraži nestanak dvoje agenata. Ne može da shvati šta nije u redu s ovim jezivim, savršenim malim gradom. Nijedan telefon ne radi. Ne može da se javi svojoj ženi koja je kod kuće, niti svom šefu u Tajnoj službi. Njegov novčanik, dokumenta, novac, telefon - sve je nestalo. I niko neće da mu pomogne. Dok se misterije u gradu gomilaju i ne slažu s njegovom verzijom nedavnih događaja, Itan počinje da sumnja u sopstveni razum. Suočava se s harizmatičnim dr Dženkinsom (Tobi Džons), psihijatrom u bolnici. Dženkins je uveren da je Itan u saobraćajnoj nesreći pretrpeo povredu mozga koja je uzrok njegove paranoje. Kada posumnja u dijagnozu, Itan poveruje da dr Dženkins nešto krije. Kad upozna neke meštane, uključujući i Harolda Balingera, koji pravi igračke (Rid Dajmond), Itan se zbliži sa Beverli (Džulijet Luis), šankericom koja ne bira reči i jednako je nepoverljiva prema Vejvard Pajnsu. Kod kuće u Sijetlu, Itanovu ženu, bivšu tajnu agentkinju Terezu Berk (Šenin Sosamon) pozove Itanov šef iz Tajne službe Adam Hasler (Tim Grifin). Itan je nestao. Nema drugih podataka, sve dok istraga ne pokaže da Itan nije bio u autu nađenom nadomak Vejvard Pajnsa. Istraga se nastavlja. Terezi to nije dovoljno. Zajedno s njihovim sinom tinejdžerom Benom (Čarli Tahan), Tereza kreće u potragu za Itanom.
Misterija postaje još veća kad Itan upregne svoju inteligenciju i neumornu odlučnost da reši misteriju ovog uznemirujućeg grada. Itan na svakom koraku nailazi na izazove koje mu postavljaju meštani grada, naročito šerif Arnold Poup (Terens Hauard), koji se uvredio jer se na njegovom terenu pojavio tajni agent koji mu govori šta treba da radi. Itan veruje da je Poup lud i obrnuto. Itanova istraga samo otkriva još više pitanja, a svako ga vodi do najvažnijeg od svih: Šta nije u redu sa Vejnvord Pajnsom?

Trailer

KOMENTARI